Comunitat Valenciana

Un dron de Salvament rescata a dos grups de banyistes en Port de Sagunt

  • L’aparell llança un jupetí salvavides que s'activa en contactar amb l'aigua salada.
  • És un dels primers rescats amb naus no tripulades que es realitza a Espanya.
  • Va ser dissenyat en l'espai d’emprenedoria Col·lab de Les Naus i està impulsat per General Drones.
Rescate de unos bañistas por un dron
Rescate de unos bañistas por un dron
LAS NAVES
Rescate de unos bañistas por un dron

Socorristes i un dron de Salvament Marítim van rescatar aquest passat dimecres, 15 d'agost, a dos grups de banyistes en la platja del Port de Sagunt (València), a l'altura del punt accessible on onejava la bandera groga pel corrent, segons han informat l'Ajuntament i Les Naus de València, centre responsable del disseny del dispositiu. Els rescatats eren dos banyistes de 30 anys i una dona de 50 anys, els tres atrapats per l'onatge en la mateixa platja del Port de Sagunt, a uns 70 metres de la riba.

Sobre les 13.45 hores, un xiquet va alertar als socorristes que hi havia un grup de persones en l'aigua que semblava estar en problemes. El dron va ser el primer a arribar i va comprovar que hi havia cinc banyistes als quals els havia arrossegat el corrent i no podien eixir pel seu propi peu, per la qual cosa va llançar un flotador que els va permetre aguantar fins que van arribar els socorristes.

Més tard, sobre les 15.30 hores, un altre grup de banyistes també va tenir problemes pel corrent i va ser rescatat pels socorristes. En tots dos casos, en arribar a la riba no van necessitar assistència mèdica. Ambdues intervencions van ser possibles per la coordinació entre la Policia de Platges, els socorristes i el servei del dron de Salvament.

En aquest tipus de rescats, l'aparell llança un jupetí salvavides que s'activa en contactar amb l'aigua salada i aconsegueix mantenir fora de perill als qui estiguen en dificultats de flotabilitat fins que arriben els equips de rescat. "En menys d'un minut estàvem damunt de les persones en perill", ha relatat Diego Torres, pilot del dron.

Rescat pioner

Des de l'espai d'innovació destaquen que és un dels primers rescats amb naus no tripulades que es realitza a Espanya. El Auxdron Lifeguard va ser dissenyat en l'espai d’empreniment Col·lab de Les Naus i està impulsat per l'empresa General Drones.

Es tracta d'un dels 15 projectes de l'espai. Enguany, els drons de salvament de General Drones piloten les platges de Port de Sagunt i durant el mes de juliol van estar en la platja mallorquina de Muro.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento