L'hospital de Manises es farà càrrec del tractament de Teófilo

  • Almenys fins que trobe un centre especialitzat, tal com ha confirmat la família.
  • La família del jove de 350 quilos denuncia a l'Hospital de Manises per enviar-lo a casa.
  • Teo va ser traslladat a casa en un camió de mudances després de rebre l'alta.
El joven Teófilo Rodríguez postrado en una cama del Hospital de Manises.
El joven Teófilo Rodríguez postrado en una cama del Hospital de Manises.
Vídeo ATLAS

Teófilo Rodríguez ja veu un poc de llum al final del seu calvari. El jove valencià que pesa 385 quilos té la solució que tant temps porta reclamant: l'Hospital de Manises es farà càrrec del seu tractament, almenys fins que trobe un centre especialitzat.

La família, malgrat açò, segueix per la via de denunciar al centre. Això sí, des de l'hospital asseguren que han fet tot el possible pel jove i posen l'accent en el llit especial que es va finançar especialment per a ell.

Teo, en canvi, assegura que ha sigut tractat com "un animal", una cosa que també defensa el defensor del pacient. En els últims dies el jove ha passat diverses hores en un camió de mudances que li va conduir des de l'hospital fins al seu domicili, amb tots els problemes que això comporta.

En només dos mesos, Teófilo ha engreixat més de cent quilos per culpa d'un problema de tiroide que pateix, i al que no ha trobat encara una solució concreta.

"Vergonyós circ", segons el Defensor del Pacient

El Defensor del Pacient ha sol·licitat públicament aquest dijous la destitució dels responsables de l'Hospital de Manises (València) pel "vergonyós circ" que van possibilitar amb el trasllat del jove de 34 anys, que va haver de reingressar en la nit d'aquest dimarts per una nova insuficiència respiratòria hores després d'haver rebut l'alta, i ha lamentat el "patiment gratuït al pacient i a la seua família".

La presidenta de l'associació del Defensor del Pacient, Carmen Flores, qualifica en un comunicat d’"esperpèntic" i "espectacle circense" el trasllat de Teófilo amb el consegüent patiment per a ell i la seua família, per la qual cosa ha sol·licitat públicament la destitució immediata dels responsables de l'Hospital de Manises.

Segons el Defensor del Pacient, si ara "miraculosament" ja hi ha solució per a ell, abans també la hi havia entre altres haver-li intervingut quan va arribar a 200 quilos. En aquest sentit, l'associació recorda que els pacients amb obesitat mòrbida "aguanten una llista d'espera de 6 anys arribant alguns al suïcidi al no poder suportar la falta de qualitat de vida".

Denúncia de la família

La família de Teo va presentar en la nit d'aquest dimarts una denúncia

en el jutjat de guàrdia de València contra l'Hospital de Manises i la Conselleria de Sanitat en considerar que es va posar en "risc" al pacient.

Per la seua banda des de l'Hospital de Manises van assegurar aquest dimecres en un comunicat que s'estan posant "tots els mitjans" per a "garantir la millor atenció sanitària" a Teófilo Rodríguez

El centre sanitari va afirmar que al pacient "se li va donar l'alta hospitalària quan raons estrictament mèdiques així ho aconsellaven" i ha confirmat que des de la nit d'aquest dimecres roman ingressat de nou en l'Hospital.

En aqueix sentit van assegurar que des de l'inici del seu tractament, el pacient "està sent atès per un equip multidisciplinari practicant-li totes les proves i cures pertinents, tant en el seu domicili com en Atenció Primària i en el propi Hospital".

En observació

La Conselleria de Sanitat va confirmar aquest dimecres que Teo es quedarà en Observació en l'Hospital de Manises fins que es trobe una solució en la qual "ja s'està treballant".

Sobre aquest tema, fonts d'aquest departament van aclarir que no es va poder traslladar en llitera bariàtrica a Teo perquè poden suportar un pes màxim de 318 quilos quan el jove pesa 385 quilos. Així, van assegurar que s'ha comprat expressament el llit en la qual està que troba que "a més compta amb una bàscula que ha permés conèixer el seu pes real", que ascendeix a 385 quilos.

En aqueix sentit, van assenyalar que davant "les excepcionals circumstàncies" del pacient i "la falta d'alternativa habitacional adequada on puga rebre el cuidats necessaris i existisca unes condicions de confort i intimitat necessàries" s'ha pres la decisió de mantenir-lo en observació en l'Hospital de Manises.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento