L’Institut Cartogràfic realitza una ortofotografia digital pancromàtica de la Comunitat
L’Institut Cartogràfic realitza una ortofotografia digital pancromàtica de la Comunitat Institut Cartogràfic Valencià

L’Institut Cartogràfic Valencià (ICV), dependent de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, està realitzant treballs tècnics per a la generació de la ortofotografia digital pancromàtica de la Comunitat a partir del vol fotogràfic general d'Espanya realitzat, durant el mes de febrer de 1945 i al setembre de 1946, per personal nord-americà, conegut com a "vol americà"

En declaracions del director de l'ICV, Xavier Navarro, l'obtenció d'aquest material s'emmarca dins del projecte de la Conselleria d’"elaborar ortofotos a partir de vols fotogràfics històrics del nostre país, la qual cosa permetrà disposar d'imatges amb característiques mètriques de tot el territori capturades en diferents èpoques". 

Es tracta d'un vol que va romandre pràcticament desconegut fins a fa pocs anys. En eixir a la llum es va comprovar el valor incalculable d'aquest material -ha apuntat Navarro- perquè ofereix "una visió del territori del nostre país en els primers anys de la postguerra, quan encara no havien començat els grans processos transformadors del territori, l'economia i la societat valencianes", tals com la industrialització, l'emigració, l'èxode rural i el turisme, per citar alguns exemples. 

Vol estereoscòpic

D'aquesta manera, segons investigacions, el vol americà sobre Espanya de 1945 i 1946 es va inscriure dins de les mesures de precaució adoptades pel govern dels Estats Units, encara immers en la Segona Guerra Mundial, de cara a un possible conflicte amb la Unió Soviètica. A canvi, Espanya rebria d'Estats Units ajuda per a la modernització d'alguns aeroports del nostre país. 

Segons documenta el director de l'ICV, el material obtingut del vol americà consisteix en 545 rotllos de pel·lícula. Cada fulla del mapa topogràfic nacional, a escala 1:50.000 es compon de quatre passades realitzades en sentit dels paral·lels i cada passada conté en cada fulla una mitjana de 7 a 9 fotogrames, la qual cosa ve a significar que cada fulla completa està coberta per uns 25 i 30 fotogrames que compleixen la característica d'un vol estereoscòpic amb recobriment longitudinal pròxim al 60% i lateral d’al voltant d'un 30%. 

Ortofotografia digital pancromàtica 

Amb aquest material, que pertany a l'Exèrcit de l'Aire i ha sigut escanejat per Institut Geogràfic Nacional, l'ICV a partir dels 3.200 fotogrames que cobreixen el territori de la Comunitat, obtindrà un total de 832 ortofotos a escala 1:10.000 amb grandària de píxel de 0,5 metres, cobrint-se un total de 2.605.368 hectàrees. 

En aquest sentit, Navarro ha explicat que les fases que seguirà l'ICV per a l'elaboració de la ortofoto inclouran un millora radiomètrica del vol de partida, la identificació de punts existents en aquella època per a dur a terme la fase de suport, la realització de l’aerotriangulació de tots els fotogrames, la desactualizació del model digital en la data en què es va realitzar el vol, l’ortorectificació, així com el mosaic i ajust final radiomètric del conjunt del treballs. 

El vol americà 

El director de l'ICV ha indicat que "no és clar l'origen d'aquest vol, però una investigació realitzada pels geògrafs Felipe Fernández García i Francisco Quirós Linares, tot apunta a l'existència d'acords en una data tan pròxima al final de la guerra civil espanyola entre Espanya i els Estats Units pels quals l'aviació comercial i militar nord-americana disposaria, a partir de 1945, d'autorització parar utilitzar aeròdroms espanyols". 

A més, les memòries de qui fou ambaixador dels Estats Units a Espanya fins al 1944, Carlton Hayes, aporten informació aclaridora de l'origen del vol. Així, l'ambaixador escriu que, al novembre de 1943, Espanya ja hauria admés la possibilitat que avions comercials nord-americans pogueren utilitzar els aeròdroms espanyols.

Consulta aquí más noticias de València.