Trauen a la llum restes del paleolític en la Cova de la Foia a Vilafranca
Trauen a la llum restes del paleolític en la Cova de la Foia a Vilafranca AYUNTAMIENTO VILAFRANCA

La quarta campanya d'excavacions en el jaciment arqueològic de la Cova de la Foia, en el terme municipal de Vilafranca (Castelló), ha constatat la presència de restes pertanyents a l'època paleolítica, segons ha informat l'Ajuntament.

Un equip d'arqueòlegs format per Inés Domingo, Dídac Román i vuit estudiants treballen aquests dies en la zona, en un nivell d'excavació en el qual han trobat "nombroses restes" d'instruments que els pobladors d'aquesta època van utilitzar per a la caça com les punta de fletxa i també eines per a polir les pells amb les quals confeccionaria la seua indumentària o la coberta dels seus habitatges.

Així mateix, els arqueòlegs han trobat en el jaciment restes de peces de fabricació dels útils de caça. D'aquesta manera, "les persones que vivien ací no solament venien a aquesta zona a caçar o a adobar les pells, sinó que fabricaven ací els seus instruments pel que podem deduir que estaven relativament establits en aquest lloc", afirma l'arqueòloga Inés Domingo.

Les primeres excavacions van començar en 2015 per a confirmar la presència de restes de valor. Les campanyes de 2016 i 2017 van servir per a trobar una ocupació medieval i, després d'aquesta quarta intervenció, preveuen realitzar dues o tres més amb l'objectiu de seguir aprofundint en el coneixement dels primers pobladors de la localitat. Els treballs de l'equip d'arqueòlegs compten amb el patrocini de l'Ajuntament de Vilafranca.

Consulta aquí más noticias de Castelló.