Mueveloreina, Badlands i Sense Sal se sumen al cartell de Sona la Dipu
Mueveloreina, Badlands i Sense Sal se sumen al cartell de Sona la Dipu LIBERTO PEIRÓ

El programa musical de nous talents de la Diputació de València, Sona la Dipu, inclourà en l'edició que arranca el 22 d'agost a tres grups amb "clar protagonisme de dones": Mueveloreina, Sense Sal i Badlands, que compartiran escenari amb els artistes ja presentats i els semifinalistes de la present edició.

Amb aquestes incorporacions, la corporació "aposta per reforçar i incentivar la participació femenina en el certamen", han explicat. L'àrea d'Igualtat i Joventut de la Diputació, que dirigeix Isabel García, ha promogut, al costat del jurat "més igualitari de la història del certamen", aquesta inclusió en el cartell de grups amb un important protagonisme de veus i artistes femenines.

Els primers a actuar seran els 'trapers' Mueveloreina, a Moncada al costat d'Orozco i els semifinalistes Tin Robot, The Seafood Special i Mr. Perfumme el 7 de setembre. L'endemà, a Manises, Badlands actuarà al costat de Varry Brava i Sidecars en una semifinal en la qual competiran Nuc, Linqae i Foc Amic. Finalment, el grup Sense Sal completarà la presentació del guanyador a Gandia el 28 de Setembre, al costat de Zoo i Rayden.

Les semifinals del Sona 2018 arrancaran el 22 d'agost a Ontinyent, amb l'actuació de La Pegatina i La Habitación Roja com a caps de cartell. Un dels grups convidats obrirà el concert i l'altre e tancarà després de l'actuació dels tres aspirants, una altra de les novetats de la present edició, un format que es repetirà en cadascun dels concerts.

Final a la Pobla de Vallbona

El 25 d'agost tindrà lloc la segona de les semifinals, amb La Raíz i Desacato acompanyant als grups del Sona la Dipu a Requena. Ja al setembre, el dia 7, Orozco actuarà a Moncada amb Mueveloreina i l'endemà ho faran Sidecars, Varry Brava i Badlands a Manises.

La final de la present edició del Sona, el 22 de setembre a La Pobla de Vallbona, serà el concert més rocker amb les actuacions de Mago de Oz i Siniestro Total. L'últim concert de gran format serà a Gandia el 28 de setembre, on el grup natiu Zoo i el raper Rayden i el grup català Sense Sal compartiran cartell amb el guanyador del Sona la Dipu 2018.

Al premi final, que consisteix en l'enregistrament d'un disc i la possibilitat real de realitzar gires nacionals i internacionals, optaran enguany els grups valencians Foc Amic, Kill The President!, L'Home Brut, Linqae, Els Invaders, Mr. Perfumme, NUC, Perifèria Norte, The Seafood Special, Tin Robots, Twise i Yo Diablo. Aquests han sigut els seleccionats per Amalia Garrigòs, Kiko Tur, María Carbonell, Marta Moreira i Quique Medina, els membres del jurat paritari, entre les 101 maquetes presentades.

Consulta aquí más noticias de València.