Mor jugant a futbol en un camp on no hi poden entrar les ambulàncies

Uns pilons tallaven l’accés a la instal·lació municipal, al Poblenou. S’havia demanat que els canviessin, però no ho van fer fins ahir.
Una barra no deixa passar vehicles que no siguin turismes. A dalt, uns operaris canviant ahir els pilons fixes per uns altres de mòbils (Eros Albarrán).
Una barra no deixa passar vehicles que no siguin turismes. A dalt, uns operaris canviant ahir els pilons fixes per uns altres de mòbils (Eros Albarrán).
En Luis tenia 34 anys i dues filles, i jugava en un equip de veterans de futbol amateur, els Skibby. Va morir diumenge al matí, en el decurs d’un partit en el camp municipal Agapito Fernández, en el barri del Poblenou. Les dues ambulàncies que van anar a auxiliar-lo es van trobar amb dos impediments: en una de les entrades hi havia uns pilons fixes tallant l’accés i a l’altre, una barra per limitar l’alçada dels vehicles que hi entren.Els responsables de la instal·lació municipal ja havien demanat a l’Ajuntament de Barcelona que es canviessin aquests pilons per uns altres de mòbils. Però no es van modificar fins ahir, dos dies després de la mort del jove.

«Dilluns vam exigir al regidor del districte uns pilons que es puguin moure», va explicar a 20 minutos Joan Lucas, director del Club Vila Olímpica, que gestiona el camp de futbol.

En Luis va ingressar a l’Hospital Clínic sense recuperar la consciència. Va morir poc després. Els seus companys d’equip estan molt afectats. No s’ho acaben de creure. «Havia fet els 34 anys divendres», recorden.

«Tranquils, no us poseu dels nervis»

Les dues ambulàncies que van anar a auxiliar el jugador van trigar en arribar entre 15 minuts, segons el servei d’emergències, i 25 minuts, segons els futbolistes dels dos equips (els Skibby, on  jugava en Luis, i el Club Gladiador). Els jugadors, dos dels quals van intentar reanimar al seu company practicant-li els primers auxilis, es queixen del tracte que van rebre. «Els dèiem que vinguessin ràpid, que el nostre company estava inconscient i ens van respondre: ‘Tranquils, tranquils. No us poseu dels nervis’», diuen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento