Comunitat Valenciana

La Comunitat registra mínimes de 26,5 graus i 463 rajos aquesta matinada

  • Les mínimes més altes es van registrar en el litoral d'Alacant.
  • La sensació generalitzada de xafogor ha sigut "alta".
  • Les temperatures s'aniran normalitzant a poc a poc en tota la Comunitat.
Más de 400 rayos caen en la Comunitat
Más de 400 rayos caen en la Comunitat
AEMET
Más de 400 rayos caen en la Comunitat

La Comunitat Valenciana ha registrat una nit bascosa aquest diumenge, amb mínimes que no van baixar dels 26,5 graus en alguns punts com Alacant, acompanyada de tempestes que van deixar un total de 463 descàrregues procedents de rajos que van impactar en terra, segons la predicció de l’Aemet.

Així, la passada matinada les mínimes més altes es van registrar en el litoral d'Alacant. En concret, a Alacant no van baixar dels 26.5 graus, en l'Aeroport d'Alacant-Elx dels 26.4, a Pego dels 26.3, a Rojals dels 25.9, en Mirmamar dels 25.7, a Castelló dels 25.6, a Torreblanca dels 25.6, a Novelda dels 25.4 i a Xàbia dels 25.4.

D'aquesta manera, amb una humitat tan alta, les tempestes de la matinada van alleujar "poc" la calor nocturna. A més aquesta nit la circulació de vent ha sigut "més feble" que altres passades, per la qual cosa la sensació generalitzada de xafogor ha sigut "alta" ja que poques estacions han baixat de 20º aquesta matinada.

El rècord de nit més càlida a Alacant es va marcar l'any passat, amb 27.2ºC la matinada del 2 d'agost, i en els últims 80 anys, comptant aquesta matinada, hi ha hagut set nits amb mínima major o igual a 26.5º: una en 1956, una altra en 2004, i la resta a partir de 2015.

No obstant açò, aquest dilluns ja van a descendir les màximes a Castelló i a partir d'aquest dimarts s'aniran normalitzant a poc a poc en tota la Comunitat. Així, solament quedarà en avís groc per calor el litoral sud de València, amb màximes de fins a 36 graus, mentre que l'interior de València i Castelló ho estaran per avisos per tempestes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento