Educació obri el termini per a demanar les beques salari del curs 2018-2019
Educació obri el termini per a demanar les beques salari del curs 2018-2019 UPV - Archivo

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la convocatòria de les beques salari lligades a la renda per a la realització d'estudis universitaris, destinades als estudiants de les universitats públiques valencianes per al curs 2018-2019, a les quals es destinaran 14.000.000 euros.

El termini de presentació de les sol·licituds per a aquesta nova modalitat d'ajudes s'iniciarà el dissabte 4 d'agost i finalitzarà el 5 d'octubre. L'alumnat que sol·licite la beca haurà d'emplenar, per via telemàtica, el formulari de sol·licitud i presentar-lo en els registres de les universitats o en les dependències que preveu la Llei 39/2015.

Les beques salari estan destinades als alumnes que inicien per primera vegada els estudis universitaris en el curs 2018-2019, així com als alumnes beneficiaris d'aquestes ajudes en les dues convocatòries anteriors.

Compliment del rendiment acadèmic

Els beneficiaris disposaran d'un salari de fins a 600 euros mensuals per curs, que "contribuirà a finançar la despesa que genera dur a terme estudis universitaris" i "impulsarà l'economia de les famílies amb nivells de renda escassos".

En aquestes ajudes, el llindar de renda que s'estableix per a famílies de quatre membres és de fins a 18.081 euros, i l'alumnat beneficiat s'ha de comprometre a complir el rendiment acadèmic que estableix la convocatòria.

"Evitar la autoexclusió" 

Segons Conselleria, l'objectiu de les beques salari és "evitar la autoexclusió" i "garantir que els estudiants que inicien els estudis puguen acabar la formació universitària amb un salari destinat a formar-se". 

D'aquesta manera, l'alumnat pot col·laborar amb la seua família aportant un sou pròxim al salari mínim interprofessional de fins a 600 euros durant els quatre anys de formació, sempre que supere acadèmicament els cursos.

Consulta aquí más noticias de València.