Comunitat Valenciana

La llista d'espera quirúrgica baixa nou dies respecte a l'anterior trimestre

  • Actualment se situa en 90 dies, 17 menys enfront del tall interanual de juny de 2017.
  • Sanitat disposa d’una aplicació perquè els pacients consulten la seua situació personal.
Operación En El Hospital De Elda
Operación En El Hospital De Elda
GVA - Archivo
Operación En El Hospital De Elda

El temps d'espera mitjana per a procediments quirúrgics no urgents amb cirurgia no programada és de 90 dies a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa nou dies menys respecte a l'anterior trimestre, en el qual la demora mitjana se situava en 99 dies, segons les últimes dades a 30 de juny de 2018 publicats per la Conselleria de Sanitat.

Així mateix, han destacat que aquestes xifres suposen 17 dies menys enfront del tall interanual de juny de 2017, i vuit dies menys que al juny de 2016.

Per especialitats, l'espera mitjana és de 78 dies per a cirurgia general, 60 per a ginecologia, 76 per a oftalmologia, 65 per a otorinolaringologia, 112 per a traumatologia, 70 per a urologia, 34 per a cirurgia cardíaca, 124 per a cirurgia vascular, 81 per a cirurgia maxilofacial, 110 per a cirurgia pediàtrica, 114 per a cirurgia plàstica, 93 per a cirurgia toràcica i 45 per a dermatologia, entre unes altres.

Per patologies, l'espera és de 76 dies per a cataractes, 67 per a hèrnia inguinal, 110 per a pròtesi de maluc, 121 per a pròtesi de genoll, 100 per a artroscòpia, 134 per a varius, 72 per a colecistectomia, 107 per a hallux valgus, 64 per a adenoamigdalectomia, 68 per a hipertròfia benigna de pròstata, 68 per a quist pilonidal, 100 para fimosis i 68 per a túnel carpià, entre unes altres.

Es consideren en llista d'espera quirúrgica (LEQ) a tots els pacients d'un procediment quirúrgic diagnòstic o terapèutic no urgent acceptat pel pacient i per a la realització del qual es té prevista la utilització de quiròfan en algun dels hospitals de referència i d'àrea públics de la Comunitat Valenciana.

La demora és el temps mitjà, expressat en dies, que porten esperant els pacients pendents d'intervenció, des de la data d'entrada en el registre fins al final del període d'estudi.

193 consultes diàries

Al gener de 2017, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va posar a la disposició dels ciutadans en la seua pàgina web el Registre Individualitzat de la Llista d'Espera Quirúrgica. Fins al 30 de juny, 99.640 persones han accedit a aquest servei, la qual cosa representa una mitjana de 193 consultes diàries.

Es tracta d'una aplicació que ofereix informació sobre els temps d'espera per a una intervenció quirúrgica. D'aquesta manera, els pacients pendents d'una intervenció quirúrgica poden accedir a través d'Internet a les dades de la seua llista d'espera quirúrgica registrades en els sistemes d'informació dels hospitals de la xarxa pública, segons les mateixes fonts.

El Registre Individualitzat de Llista d'Espera Quirúrgica permet consultar la situació personal del pacient en la llista d'espera quirúrgica, així com una estimació aproximada dels dies d'espera fins a la seua intervenció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento