València segueix aquest divendres en avís per altes temperatures
València segueix aquest divendres en avís per altes temperatures Europa Press - Archivo

La província de València segueix aquest divendres en alerta per calor ja que les temperatures màximes poden aconseguir els 39 graus, segons la predicció de l’Aemet.

Així, el termòmetre registrarà pocs canvis excepte augments de les màximes en el sud i oest de València. D'aquesta manera, en el litoral nord i sud aconseguiran els 36 graus, a l'interior nord els 37 i a l'interior sud els 39.

Per la seua banda, el cel seguirà poc nuvolós o clar mentre que el vent bufarà variable fluix tendint a est i sud-est a la vesprada, segons les mateixes fonts.

Nivell taronja en 16 comarques

La conselleria de Sanitat Universal ha activat per a aquest divendres l'alerta sanitària per nivell alt o taronja ja que es preveu que les temperatures puguen superar els 39 graus en 16 comarques de la Comunitat Valenciana. Així mateix, la previsió per a aquest dissabte és que es mantinga l'alerta en algunes d'aquestes comarques, segons ha informat la Generalitat.

Les zones climatològiques en alerta per calor són les 6, 7, 9, 13, 15, 16 i 17, que corresponen a les comarques de l'Alt Millars, Alt Palància, Alcalatén, Plana Baixa, Camp de Morvedre, El Camp de Túria, L'Horta Nord, València, L'Horta Sud, L'Horta Oest, La Ribera Baixa, La Foia de Bunyol, La Canal de Navarrés, La Ribera Alta, La Costera i La Vall d'Albaida.

Consulta aquí más noticias de València.