Comunitat Valenciana

El Dia Mundial de la Paella serà el 20 de setembre

  • L’Ajuntament de València i l’Agència Valenciana de Turisme impulsen la iniciativa.
  • Amb "tots els agents del sector", busquen "lligar el prestigi de la paella amb el lloc en el qual es va originar".
Gómez y Colomer junto con el logo oficial de la inciativa
Gómez y Colomer junto con el logo oficial de la inciativa
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA/ JOSÉ JORDÁN
Gómez y Colomer junto con el logo oficial de la inciativa

El Dia Mundial de la Paella tindrà lloc el pròxim 20 de setembre amb l'objectiu de compartir "el plat identitari dels valencians" a nivell internacional per a "lligar el prestigi de la paella amb el lloc en el qual es va originar" i referenciar València com una destinació gastronòmica. La trobada se celebrarà amb una sèrie d'activitats que "posen en valor la cultura de la paella".

Així ho ha anunciat la tinent d'alcalde i regidora de Turisme de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, en una roda de premsa acompanyada del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. El dia, que s'espera que siga "una fita que es consolide en el temps", tindrà lloc al setembre per ser el "mes de l'arròs", l'ingredient principal.

El logo que acompanya la iniciativa mostra una vista zenital de la paella on s'ha volgut jugar amb el número 20 creant "un caldo d'unió que ajunta tots els ingredients de la paella" amb els colors de la bandera de la Comunitat Valenciana, segons ha informat el dissenyador del mateix, Miguel Sanfeliu.

"Enorme operació diplomàtica"

Gómez ha anunciat que al setembre es desvetlarà "tot el programa d'activitats" que tindrà lloc durant tot el mes, però especialment el dia 20. Entre altres iniciatives, es planificaran accions de promoció tant en l'àmbit nacional com a internacional a través de les oficines de Turespaña, per a organitzar una "enorme operació diplomàtica en favor de la paella", ha subratllat Colomer. A més s'ha creat el hashtag #WorldPaellaDay que es començarà a difondre a partir de setembre.

Ha destacat la presència de "tots els agents del sector" en la iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València, juntament amb l'Agència Valenciana de Turisme, Turisme València, FEHV, D.O Arròs de València, Wikipaella i Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Club de Caps de Cuina i Paella Today.

Remar en la mateixa direcció

"Amb tots ells hem aconseguit alguna cosa important: trobar punts de trobada per a remar en la mateixa direcció per a fer de la paella una fita referent i identificable de la nostra terra", ha ressaltat.

Gómez ha mostrat la seua voluntat que la iniciativa es conega en el Congrés dels Diputats i en el Senat, a més d'en el Parlament Europeu, per a posar la paella com a "plat protagonista" en les institucions. L'objectiu és que el plat es "faça d'ambaixador internacional, no solament de la paella sinó de la cultura valenciana", ha defensat.

Per la seua banda, Colomer ha destacat la "grandesa de la iniciativa" en ser "una obra coral" que compta amb entitats de diferents naturaleses. "El fet que siga una obra col·lectiva ens permet tindre la convicció que açò té un llarg recorregut", ha declarat.

El secretari autonòmic ha subratllat el "valor de l'hospitalitat" que acompanya a la cultura de la paella i ha celebrat la presència d'un dia per a "aprofundir en el concepte de compartir".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento