Comunitat Valenciana

La Comunitat rep més de 4 milions d'estrangers en el primer semestre

  • Al juny la xifra es va situar en 901.893 turistes estrangers, un 3,2% més que en el mateix mes de 2017.
  • Francesc Colomer insisteix en la importància de seguir treballant en la desestacionalització.
Maletas, turistas
Maletas, turistas
GVA - Archivo
Maletas, turistas

La Comunitat Valenciana ha rebut durant el primer semestre de l'any 4.102.293 turistes estrangers, xifra que representa un augment interanual del 5.1 per cent, el major increment registrat a nivell nacional, la mitjana del qual se situa en una pujada de l'1,8 per cent, segons les dades de l'enquesta FRONTUR-EGATUR que ha publicat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La despesa que han realitzat els turistes estrangers durant els primers sis mesos de l'any a la Comunitat, xifrat en 3.784 milions d'euros, també s'ha incrementat un 7,4% pel que fa al mateix període de 2017, molt per sobre del creixement mitjà a Espanya, que ha sigut del 4,2%.

Per mercats, França registra una pujada del 6,2% en el nombre de turistes fins a juny i segueixen pujant de forma destacada els turistes belgues, un 24,5%, els holandesos, un 21,5%, i els italians, amb un 13,9%.

Desestacionalització

Pel que fa a la motivació principal del viatge, destaca el creixement del turisme MICE que creix un 19,6% interanual de gener a juny. Un total de 275.471 turistes estrangers van venir a la Comunitat per motius de negoci durant el primer semestre de l'any. Per la seua banda, les entrades de turistes estrangers per aeroport es van incrementar fins a juny un 5.9% interanual i per carretera un 11.6%.

El secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la fortalesa del sector turístic de la Comunitat Valenciana que segueix creixent per sobre de la mitjana espanyola fins i tot fora de la temporada alta.

Colomer ha insistit a mantenir la cautela davant les xifres, al mateix temps que ha subratllat la importància de seguir treballant en els segments que contribueixen a la desestacionalització, com és el turisme de negoci, amb un creixement proper al 20% en aquest semestre.

Resultats mes de juny

Respecte a les dades del mes de juny, l'enquesta Frontur mostra que la Comunitat Valenciana va rebre un total de 901.893 turistes estrangers, un 3,2% més que en el mateix mes de 2017, per sobre de la mitjana nacional (1,3%) i incrementant-se tant les entrades per via aèria (+0,55%) com per carretera (+19,20%).

El nombre de turistes britànics al juny va pujar un 4,5% mentre que els viatgers procedents de França i Holanda es van incrementar de forma destacada, un 27,1% i un 28,6% respectivament.

Pel que fa a la despesa realitzada pels turistes estrangers a la Comunitat el mes de juny, cal destacar que va aconseguir 847,2 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 8.6% pel que fa al mateix mes de 2017.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento