Comunitat Valenciana

El PP qualifica de "desastrosa" la gestió del Consell davant la vaga del taxi

  • Bonig exigeix a Puig que reclame al ministre de Foment, José Luis Ábalos, "mesures ràpides i contundents".
  • Considera que el problema "naix de la Llei Ómnibus que va traure endavant l'executiu anterior de Zapatero".
Parada de taxistes en el carrer Colón de València
Parada de taxistes en el carrer Colón de València
Europa Press
Parada de taxistes en el carrer Colón de València

La presidenta del PP, Isabel Bonig, ha assenyalat aquest dimarts que la gestió del Consell per a resoldre la mobilitat davant la vaga del taxi és "un autèntic desastre" i ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que reclame al ministre de Foment, José Luis Ábalos, "mesures ràpides i contundents" per a resoldre aquest conflicte amb les VTC i "no pegats".

Bonig, en declaracions als mitjans, ha assenyalat que és "un govern que està en funcions una vegada i una altra" i la seua gestió és "un autèntic desastre" a pesar que el PP "els porta advertint des de fa dos anys que havien de regular aquest tema".

En aquesta línia, ha mantingut que la reunió mantinguda aquest dimarts entre Puig i la consellera de Transport per a "posar alternatives i millorar la mobilitat" els pareix "bé", però ha insistit que "porten dos anys de retard".

Bonig ha mantingut que aquest problema amb el sector del taxi "naix de la Llei Ómnibus que va traure endavant l'executiu anterior de Zapatero" i de totes les VTC "concedides a l'empar del buit legal i d'aquesta norma socialista". Així mateix, ha recordat que quan es va presentar la llei del taxi el PP ja va formular al·legacions per a regular les VTC i es va advertir fa dos anys al Govern de Puig que "tindrien aquest problema".

Així mateix, ha apuntat que el passat mes de març el portaveu d'Infraestructures del PP; Alfredo Castelló, ja li ho va advertir a la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, però "no li van fer cas i no van voler regular-ho".

A més, en l'últim ple de les Corts del mes de juliol van presentar una proposició de llei sobre les VTC perquè "no es produïsquen aquests conflictes". Per açò, ha comparat la "responsabilitat" del PP amb la "desastrosa gestió" del Govern, a qui ha recordat que "governar és prendre decisions".

"Imatge de caos"

"M'agradaria saber on està Puig demanant a Ábalos i a Sánchez -president del Govern- que prenguen mesures en un moment tan complicat ja que estem enmig del període de vacances i la imatge que s'està donant és de caos en un sector que és un servici públic essencial", ha recriminat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento