Comunitat Valenciana

Oltra acusa Casado d'alinear-se amb Salvini i Trump sobre la immigració: "S'ha col·locat en una ideologia extremista"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha acusat el president del PP, Pablo Casado, d'"alinear-se" amb les polítiques del president d'EUA, Donald Trump, i del ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, en matèria d'immigració. "S'ha col·locat amb una ideologia extremista que afavoreix el racisme, la xenofòbia i l'odi", ha assenyalat.
Mónica Oltra
Mónica Oltra
GVA - Archivo
Mónica Oltra

Així ho ha indicat Oltra als mitjans de comunicació abans de mantindre una reunió amb el Partit Judicial de Sueca, després que el líder 'popular' afirmara en Twitter que "no és possible que hi haja papers per a tots ni és sostenible un Estat de benestar que puga absorbir als milions d'africans que volen vindre a Europa".

Sobre aquest tema, la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha indicat que Casado "s'ha situat en els referents menys democràtics i exemplars del panorama internacional" com Salvini, qui "deixa la gent a la deriva en el Mediterrani" o Donald Trump, qui "separa xiquets de molt curta edat de les seues mares en la frontera mexicana", ha lamentat.

Per tant, per a Oltra el nou president del PP "s'ha col·locat amb una ideologia extremista que afavoreix el racisme, la xenofòbia i l'odi cap a aquell que és diferent". "Això no representa els valors de la UE, un espai de seguretat, Benestar i llibertats i on es compleixen els Drets Humans", ha reivindicat.

Ha subratllat que aquestes persones "fugen de conflictes bèl·lics" i que les dones nigerianes ho fan de l'organització terrorista Boko Haram que les "segresta, esclavitza sexualment i les tortura", per la qual cosa ha defès que les persones que arriben a Europa ho fan procedents "de llocs en guerra on cauen bombes i volen salvar la vida dels seus fills".

"Totes eixes persones que fugen d'eixos països i es tiren a la mar perquè consideren que això és més segur que quedar-se en el seu país, estan fent el que faríem nosaltres en eixes circumstància i la legalitat internacional i el compliment dels Drets Humans ens obliga a atendre aquests processos migratoris de gent que fuig per a salvar la seua vida, la dels seus fills i salvar-se del terror i de la guerra", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento