Comunitat Valenciana

Medi Ambient organitza jornades de prevenció d'incendis en zones d'alt risc

  • La Generalitat Valenciana ha realitzat 44 jornades informatives en urbanitzacions d’alt risc.
  • L’objectiu és que els residents siguen conscients dels riscos de viure en un espai envoltat de massa forestal.
Jornada de prevenció d'incendis organitzada per la Generalitat Valenciana.
Jornada de prevenció d'incendis organitzada per la Generalitat Valenciana.
GVA
Jornada de prevenció d'incendis organitzada per la Generalitat Valenciana.

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural valora positivament la campanya informativa "Stop al Foc. Protegeix el teu Habitatge i la teua Urbanització" per a la prevenció d'incendis en urbanitzacions d'alt risc.

Un total de 40 municipis s'han sumat a les 44 jornades que s'han realitzat fins al moment, mancant 10 que tindran lloc aquesta setmana. En total són 653 persones les que han assistit a aquesta campanya per a rebre informació sobre resposta a situacions de risc per a superar emergències com els incendis forestals i també per a previndre i minimitzar les catàstrofes.

La ubicació de moltes urbanitzacions i nuclis rurals dispersos dins o limitant amb el medi forestal requereix d'actuacions i comportaments ciutadans específics.

Aquesta campanya, l'objectiu de la qual consisteix a fomentar la prevenció i l'autoprotecció dels habitants de la interfície urbà-forestal, ha sigut posada en marxa per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, amb la col·laboració dels ajuntaments, Diputació de València, consorcis de bombers i agents mediambientals.

Dos onades 

La campanya s'ha desplegat en dues onades (la primera, del 28 de març al 5 d'abril coincidint amb el període de Setmana Santa i Pasqua i la segona entre l'última setmana de juny i la primera d'agost) i ha sigut dirigida als residents en urbanitzacions, nuclis rurals dispersos i disseminats sobre o limítrofs a terreny forestal i a l'ampli col·lectiu de població estrangera que resideix o que eventualment passa les seues vacances en aquests llocs.

S'ha centrat en sensibilitzar i conscienciar, a través de reunions informatives (xarrades), sobre el risc que comporta viure en aquests enclavaments i com previndre el risc d'incendis i fomentar l'autoprotecció, anticipant-se al sinistre.

Demarcacions forestals 

Amb aquesta campanya, segons declaracions de la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez, "pretenem que els habitants d'aquests enclavaments siguen conscients dels riscos inherents a viure en un espai envoltat de massa forestal i de la necessitat que s'involucren i comprometen, tant a nivell individual com col·lectiu, per a l'adopció de quantes mesures siguen necessàries per a minimitzar al màxim el risc d'incendi."

La major part de jornades han sigut realitzades en la demarcació forestal d'Altea, per presentar de forma generalitzada una concentració major de zones urbanitzades en contacte directe amb terreny forestal o propici per a cremar. A la província de Castelló les jornades s'han centrat en els municipis costaners de les demarcacions de Sant Mateu i la Vall d'Alba. Mentre que, a la província de València, aquestes s'han distribuït de forma més dispersa per tot el territori. 

La directora general de Prevenció d'Incendis Forestals "aquest tipus d'accions són una eina molt útil per a les persones que resideixen en aquestes zones, la majoria urbanitzacions i xicotets nuclis urbans, que representen un major grau de vulnerabilitat enfront dels incendis forestals".

En el cas de les urbanitzacions, en molts casos es registra només el seu ús en temporada vacacional com a segona residència o es tracta d'habitatges per a ús turístic, aspectes que signifiquen una major atenció davant prevenció i protecció de les àrees forestals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento