Trànsit vol fer més estrets els carrils per córrer menys

Serviria per guanyar espai per a l’autobús als accessos a Barcelona. La mesura és el segon pas per reduir la velocitat i la contaminació després del límit a 80 km.
El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, va anunciar ahir la intenció de retallar l’amplada dels carrils de les vies ràpides d’entrada a Barcelona per reduir la velocitat. La mesura arribaria després que s’hagi implantat la limitació de 80 km/h per rebaixar la contaminació.La idea preveu que, a banda d’assolir més fluïdesa de trànsit, la C-31, la C-32 o la C-58 incorporin nous carrils per a usos exclusius d’autobusos o cotxes amb més d’un viatger, els anomenats VAO (Vehicles d’Alta Ocupació).

«Fer més estret els carrils de les vies ràpides», segons Pérez Moya, genera sensació de perill en el conductor i instintivament «es redueix la velocitat». En realitat, això ja s’aplica a les Rondes de Barcelona (on l’estretor dels carrils també es nota en les retencions) i a la Gran Via, entre Glòries i Sant Adrià,  on es van estrènyer els carrils i es va guanyar un per al bus. Amb els talls de Rodalies al Baix Llobregat, també es va provar un carril-bus a la C-31.

Ara com ara, la limitació de velocitat a 80 km/h ha permès «detectar una major fluïdesa a les zones» de l’àrea metropolitana on s’ha implantat la mesura, segons Trànsit.

Modificar l’amplada dels carrils a les vies és una decisió que haurà de prendre el titular de les carreteres afectades, en aquest cas, la Generalitat. Ahir, fonts del Departament de Política Territorial i Obres Públiques van indicar que encara no hi ha cap proposta concreta ni data per aplicar la mesura. I el RACC va demanar una prova pilot abans.

Digue’ns

... si aproves reduir els carrils

Explica’ns-ho a...

e-mail l zona20barcelona@20minutos.es o a www.20minutos.es

El doble de morts que fa un any

El Servei Català de Trànsit ha lamentat l’elevat índex de sinistralitat d’aquest mes que dobla els accidents mortals durant el gener de l’any passat. A tres dies d’acabar el mes, s’han produït ja a les carreteres catalanes 29 morts en accident de trànsit (un per dia). El darrer cap de setmana n’hi va haver quatre en tres accidents i la setmana anterior, vuit. Ahir, hi va haver dos conductors morts més: un  a Vinaixa, a la N-240, i l’altre a Alcover, a la C-14.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento