El ‘Chinatown’ de l’Eixample s’estén i incorpora nous serveis i botigues

  • Ja arriba més enllà del passeig Sant Joan.
  • Els bancs contracten personal xinès.
  • Obre al Bon Pastor la primera gran superfície.
  • CONSULTA AQUÍ MÉS NOTÍCIES DE BARCELONA.
Accés a la gran superfície xinesa de venda a l’engròs, al Bon Pastor.
Accés a la gran superfície xinesa de venda a l’engròs, al Bon Pastor.
Accés a la gran superfície xinesa de venda a l’engròs, al Bon Pastor.
Lluny de disminuir, el comerç xinès a l’engròs del carrer Trafalgar va en augment i ja ha ampliat els seus límits pel districte de l’Eixample i incorporat nous serveis encarats a aquest col·lectiu.

A banda d’obrir noves botigues a tota aquesta zona, la població vinguda des de la Xina ha anat instal·lant en aquesta zona supermercats i tendes de queviures amb productes importats des del seu país d’origen.

Prova que el perímetre comprès entre el carrer del Bruc, d’Ausiàs Marc, Pg. Sant Joan i més avall del carrer Trafalgar s’ha convertit en un autèntic Chinatown (com ja l’anomenen els veïns del barri), és que a l’oficina de La Caixa de la Ronda de Sant Pere amb Girona fa quatre mesos que s’hi ha incorporat un funcionari xinès.

"Hem agilitat la feina. Necessitàvem algú que conegués la llengua xinesa per comunicar-nos millor amb els clients d’aquest país", explicava a 20 minutos el director de la sucursal, Gregori Nieto. Prop del 10% dels seus clients són comerciants xinesos.

Precisament per aquest motiu, l’entitat bancària ja està madurant la idea de crear un Centre d’Atenció Integral per als ciutadans xinesos establerts a Barcelona.

Primera gran superfície

A hores d’ara, al carrer Caracas (al barri del Bon Pastor de Sant Andreu) s’hi està desenvolupant la primera gran superfície íntegrament dedicada al comerç xinès a l’engròs.

Són dues plantes farcides de botigues bàsicament de roba, sabates, complements i DVD. Els comerciants del carrer Trafalgar argumenten que, per a ells, aquest centre comercial no suposa una amenaça perquè a l’Eixample estan "més ben situats" i tenen ja una clientela fixa.

Més inspeccions als magatzems

El districte de l’Eixample s’ha compromès a inspeccionar més sovint les grans botigues de venda a l’engròs a la zona compresa entre Trafalgar, Roger de Llúria, Aragó i Marina.

Aquest és l’acord a què van arribar els comerciants de l’entitat Eixample Sostenible amb la regidora del districte, Assumpta Escarp. La propera reunió serà al febrer i s’hi decidirà si es prolonga la moratòria que no permet la proliferació d’aquest tipus de comerç.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento