Comunitat Valenciana

Oltra: "La solució no és augmentar el deute sinó el finançament"

  • "Ens estem dessagnant, no volem tiretes sinó una transfusió", assegura sobre el sostre de despesa.
  • "Aquesta Comunitat no té un problema de despesa, som les que menys gastem, sinó d'ingressos", ha postil·lat.
Mónica Oltra
Mónica Oltra
Europa Press
Mónica Oltra

La portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, ha insistit aquest divendres que la Comunitat Valenciana s'està "dessagnant" per "la falta d'ingressos justs" i per açò "no necessita més tiretes, sinó que ens cusen la ferida i una transfusió" de diners amb un nou sistema de finançament.

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha explicat sobre aquest tema que el que faça cada partit polític en la votació d'aquest divendres en el Congrés de la nova senda de dèficit marcada per l'Executiu ha de preguntar-se a cada formació, però que la posició del Govern valencià segueix sent "l'abstenció" perquè "la solució no és augmentar el deute sinó el finançament".

En qualsevol cas, ha apuntat, davant la possibilitat de que no arriben els 220 milions a la Comunitat en ser rebutjat en el Congrés el sostre de despesa, que, per llei, la votació ha de repetir-se en un mes i per a aleshores ha confiat que hi haja "una solució satisfactòria" per a "tots els territoris i per a les formacions polítiques plurals que conformen el Congrés".

La solució

En eixe sentit, ha recalcat que augmentar la despesa "no és la solució" perquè farà que "ens dessagnem més". "No volem més tiretes, volem que ens cusen la ferida i ens facen una transfusió de diners", ha reclamat. Així, ha reiterat que la solució passa per "un nou sistema de finançament just, la regularització del deute en la part sobrevinguda pel roín finançament, així com unes inversions d'acord a les nostres necessitats" com es va aprovar per unanimitat en les Corts.

Preguntada per les conseqüències que tindrà per a la Comunitat el rebuig en el Congrés, ha insistit que "en un mes s'ha de produir una altra votació" i "no cal avançar esdeveniments". "Quan passe el mes i es torne a votar es valorarà", ha assenyalat.

En tot cas, ha aclarit que "les motivacions" que han marcat als diferents partits polítics en aquesta votació són "molt diferents". Sobre aquest tema, ha apuntat que és "cert" que per a la Comunitat Valenciana el que "no s'apliquen criteris tan restrictius del dèficit és molt important fins que no hi haja un finançament just però també és cert que la solució no és augmentar la possibilitat de deute sinó els ingressos".

En eixe sentit, ha insistit que aquesta va ser la postura que va defendre "de forma brillant i molt vehement" el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en l'últim Consell de Política Fiscal i Financera perquè "no és just aplicar un tracte igual per a comunitats que té situacions de partida desigual". "Aquesta Comunitat no té un problema de despesa, som les que menys gastem, sinó d'ingressos", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento