Comunitat Valenciana

Ribó i Roig destaquen que el projecte de l'Arena tindrà un "efecte revitalitzador"

  • L’alcalde i quatre portaveus municipals reben a l’empresari a la casa consistorial
  • El promotor va explicar als responsables polítics les principals característiques del projecte.
Joan Ribó y Juan Roig
Joan Ribó y Juan Roig
LICAMPA
Joan Ribó y Juan Roig

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per quatre dels portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament de València -tots a excepció de València en Comú (VALC)-, van rebre aquest dijous a la vesprada en l'Alcaldia a l'equip directiu de l'empresa Licampa 1617, societat patrimonial creada per l'empresari Juan Roig, que també va assistir.

En la trobada, es va abordat el projecte del pavelló multiusos Arena, que, segons va assenyalar el primer edil, pot tenir "un efecte revitalitzador". Per la seua banda, Roig va destacar que contribuirà a elevar la "reputació i notorietat" de la ciutat, segons han informat en sengles comunicats l'Ajuntament de València i Licampa, promotora de la iniciativa.

La trobada es produeix després que pel matí s’aprovara per unanimitat en el ple municipal una moció a través de la qual corporació recolza la construcció d'un pavelló esportiu i per a usos culturals amb capacitat per a aproximadament 15.000 espectadors, així com un aparcament i instal·lacions annexes.

Sobre aquest tema, l'alcalde va destacar que "per fi València podrà entrar en el circuit nacional i internacional d'esdeveniments esportius i musicals".

El primer edil considera aquest futur recinte "d'interés general per a la ciutat de València" i va explicar les raons. "En primer lloc perquè la ciutat no té una instal·lació d'aquest nivell i aforament, per la qual cosa queda necessàriament al marge de l'organització de grans esdeveniments esportius, culturals, musicals, d'oci, etc. i vull que València tinga els impactes positius que aquests espectacles donen a la ciutat, tant econòmicament com reputacionalment", va argumentar.

Més de 300 llocs de treball

Ribó va al·ludir l'estudi d'impacte econòmic elaborat per IVIE que xifra l'impacte anual d'aquest futur recinte en uns 10 milions d'euros anuals i la creació de més de 300 llocs de treball, directes i indirectes. En aquesta línia, va destacar "l'efecte revitalitzador que una instal·lació com aquesta pot provocar en aquesta part de la ciutat".

Per la seua banda, Juan Roig va asseverar el seu “compromís amb el desenvolupament d'un projecte com el de la construcció d'un Arena és un orgull, doncs em permet seguir contribuint amb fets a elevar la notorietat i reputació de la ciutat de València i de la Comunitat Valenciana".

"Quan iniciarem aquesta idea emprenedora sempre vam tenir clar que la nostra iniciativa havia de ser, a més de sostenible, un projecte conjunt que aportara valor a tots els valencians i que els donara resposta a una necessitat real, una cosa per al que és indispensable comptar amb tots els agents polítics i socials de València, als qui agraïsc l'esforç que durant aquests mesos han realitzat perquè el projecte Arena comence a ser una realitat", va prosseguir.

"La inversió en la construcció d'aquest espai busca, de forma altruista, dotar a la ciutat d'un recinte de referència internacional la gestió sostenible de la qual passarà per una empresa especialista contractada per a açò, que el dotarà del contingut específic, va finalitzar.

A més de l'alcalde, en la trobada van participar quatre dels portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament, tant de govern -Pere Fuset per Compromís i Sandra Gómez pel PSPV-, com de l'oposició (Eusebio Monzó pel PP i Fernando Giner per Ciutadans).

València en Comú va decidir absentar-se en considerar que "no guarda una exemplaritat democràtica assistir a una trobada en les dependències municipals amb un aspirant a ser adjudicatari d'un concurs públic que encara ha de perfilar-se en els pròxims mesos", va explicar en un comunicat.

"Haurà de respectar els procediments administratius"

Joan Ribó va recordar que "qualsevol procediment que comença l'Ajuntament, com fem sempre, haurà de respectar els procediments administratius de planejament i concessió demanial, de conformitat amb la normativa en matèria d'urbanisme i la normativa patrimonial de les entitats locals vigents".

En la moció presentada per l'alcalde en el ple i aprovada per tots els grups s'exposa com el desenvolupament de la iniciativa presentada exigeix atribuir prèviament a la parcel·la en qüestió un ús global esportiu-recreatiu, amb els usos terciaris que el PGOU vigent admet com a compatibles.

Així, i sense perjudici del que resulte de la tramitació urbanística, es considera com un ús urbanístic adequat i convenient per a la zona de referència, si es valoren les seues bones condicions de comunicació i accés, la seua proximitat a les actuals instal·lacions del Pavelló Municipal de la Font de Sant Lluís i de la Alqueria del Bàsquet, i l'existència d'un nivell de dotacions públiques i equipaments en la zona suficients.

Procediment de concessió demanial

L'alcalde, a més, va explicar que el procediment de concessió demanial que hauria de regir aquest procediment està previst en la normativa patrimonial de les entitats locals. Consta de dues fases: una primera de concurs de projectes i una segona de licitació de la concessió.

Prèviament el planejament haurà d'atribuir a la parcel·la els usos que regularan el futur recinte esportiu i multiusos, i regularà les condicions d’edificació d'aquesta instal·lació.

Per aquest motiu, en un moment encara inicial, i una vegada rebuda la proposta d'iniciativa de Licampa 1617 SL, l'alcalde va voler comptar "amb el suport polític del ple de l'Ajuntament, on representats tots els grups polítics municipals, davant l'envergadura d'un projecte que ha de ser beneficiós per a la ciutadania i sobre el qual, durant els últims mesos, hem estat dialogant, amb la mirada posada en els interessos de València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento