Comunitat Valenciana

Diverses associacions de Paterna, en contra d'Intu Mediterrani

Imagen del diseño de cubierta verde del proyecto Puerto Mediterráneo en Paterna
Imagen del diseño de cubierta verde del proyecto Puerto Mediterráneo en Paterna
PUERTO MEDITERRÁNEO
Imagen del diseño de cubierta verde del proyecto Puerto Mediterráneo en Paterna

La Coordinadora per la Protecció de les Moles ha afirmat aquest dijous que el nou projecte d'Intu Mediterrani a Paterna (València), l'espai de comerç i oci promogut per Intu Eurofund abans conegut com Port Mediterrani, és el "mateix projecte de sempre per molt que ho pinten de verd i d'accessible": "Insostenible, depredador del territori i una ruïna per a l'economia de la comarca".

Així ho ha manifestat en un comunicat la plataforma, que integra diferents associacions locals com Paterna Respira, Plataforma La Mola és Nostra i la Volem Verda, Associació de Veïns de la Canyada o Paterna Accessible, així com organitzacions supracomarcals com Acció Ecologista Agró o Per l'Horta, entre d'altres.

L'empresa Intu Eurofunds ha presentat aquest dijous un nou projecte per a Port Mediterrani de Paterna (València), que es dirà Intu Mediterrani, i on la "sostenibilitat orienta tot" el disseny, que redueix en un 25% la seua superfície, en passar d'una edificabilitat de 500.000 metres quadrats en la proposta anterior als 375.000 metres, i "compleix àmpliament la legalitat", segons ha explicat la mercantil.

La coordinadora ha recordat el rebuig del Ple Municipal de Paterna a una moció de suport a Port Mediterrani presentada pel PP i que "només va comptar amb el suport dels regidors del PSOE".

La plataforma d'associacions locals ha exigit a l'alcalde de la localitat, el socialista Juan Antonio Sagredo, i al promotor del projecte que no "venguen la moto als veïns de Paterna amb un projecte que ja va ser declarat il·legal per la Generalitat".

A més, ha assenyalat que el primer edil "no està autoritzat a reivindicar el projecte públicament en nom de Paterna, ja que no compta amb l'autorització de la majoria del ple".

"Condemnaria el comerç local"

Per als col·lectius de Paterna representats en la coordinadora, "un projecte de les característiques de Port Mediterrani condemnaria el comerç local i augmentaria l'atur en el sector, ja que el mega centre seria incapaç d'absorbir tota l'ocupació que destruiria en l'economia local".

D'altra banda, han criticat el "perniciós que resultaria" Intu Mediterrani "per a diversos barris de Paterna, ja que aïllaria encara més Lloma Llarga escanyant-la entre vials, dificultaria les comunicacions entre Mas del Rosa i La Coma amb el centre del poble i deixaria el barri La Pinaeta envoltat per un pàrquing i basses de laminació amb alt risc d'inundar-se".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento