VALC s'absenta de la trobada amb Roig per ser "un aspirant a un concurs públic que encara ha de perfilar-se"
VALC s'absenta de la trobada amb Roig per ser "un aspirant a un concurs públic que encara ha de perfilar-se" FLICKR AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo

València en Comú -integrant de l'equip de govern al costat de Compromís i PSPV- es refereix d'aquesta manera al concurs demanial que haurà de convocar-se per si hi ha altres propostes, a més de la de Roig, per a construir en una parcel·la de propietat municipal un nou pavelló multiús Arena. La reunió es fa després que en el ple d'aquest dijous s'haja arribat a un acord unànime per a manifestar el respatler del consistori a la iniciativa plantejada per l'empresari valencià a través de la firma 'Licampa 1617'.

VALC assenyala, a través d'un comunicat, que, després de la celebració del ple, la resta de grups municipals, tant del govern com de l'oposició, han assistit a una recepció amb Juan Roig en l'Ajuntament, però que ells han decidit absentar-se en considerar que pot generar "una idea errònia en l'opinió pública".

Sobre aquest tema, expliquen que "la declaració d'interés públic del projecte impulsat per Licampa és el punt d'inici d'un concurs públic i no la finalització d'un procés de negociació".

Precisen en aquest sentit que, açò "no canvia" ni la seua "perspectiva respecte a la idea presentada" per Juan Roig ni el sentit del seu vot. "Per tant, -diuen- seguim considerant, com així hem recolzat durant la gestació de la proposta i en el ple, d'interés general la proposta de construcció d'un pavelló Arena en la ciutat".

I agreguen que també han defès la concessió -per un període de 50 anys- de la parcel·la municipal sobre la qual es projecta "i no la venda com l'opció més interessant per al bé comú de la ciutat".

"RESPONSABILITAT EN COMÚ"

Per a València en Comú, "per responsabilitat democràtica i de cara a tindre un procés de gestació del concurs exemplar, no resulta convenient assistir a aquesta trobada amb el principal candidat a ser el concessionari d'aquest concurs".

I incideixen: "Per respecte cap a la ciutadania i de cara al fet que possibles competidors que pogueren presentar la seua proposta, que gaudeixen del dret de fer-ho en igualtat de condicions respecte al senyor Roig, no se sentiren perjudicats".

Consulta aquí más noticias de València.