Comunitat Valenciana

Puig demana evitar "triomfalismes" però destaca que les dades són "el millor resultat" de la sèrie històrica

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dijous que les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) han llançat "el millor resultat" de tota la sèrie històrica -42 anys-, per al segon trimestre de l'any. Puig ha parlat de "forta creació d'ocupació i forta reducció de l'atur", però ha demanat evitar "senyals de triomfalismes" s'ha mostrat "moderadament optimistes" de cara al futur.
Puig compareix davant els mitjans al costat dels agents socials
Puig compareix davant els mitjans al costat dels agents socials
Europa Press
Puig compareix davant els mitjans al costat dels agents socials

"Sense cap besllum de triomfalisme estem moderadament optimistes davant el futur una vegada que s'ha començat a atendre l'urgent; estem segurs que els pilars bàsics del nou model de creixement ajudaran al fet que aquesta nova societat de postcrisi puga avançar", ha manifestat.

Així, ha posat en relleu que la reducció de la taxa de desocupació valenciana ha sigut del 7,4% en aquesta legislatura, en passar del 23,2% a l'actual 15,6%. Puig s'ha referit així en una compareixença de premsa al costat dels agents socials valencians després de la reunió de la Mesa de Diàleg Social de la Comunitat Valenciana, que s'ha celebrat aquest dijous a Alacant.

Qüestionat per si li preocupava que foren dades estacionals, el president ha dit que és "la millor dada de fa deu anys" i ha precisat que "sempre" hi ha estacionalitat, "amb la qual cosa és evident que alguna cosa està canviant en positiu".

DIÀLEG SOCIAL

Ximo Puig ha assegurat que per a avançar "no hi ha res més important que el diàleg social". "Més creixement i més ocupació, però també millor creixement i millor ocupació", ha defès davant empresaris i sindicats i ha afirmat que és la "via valenciana per a la igualtat d'oportunitats, en la qual cal atendre sobretot les borses de desigualtat que ha deixat la crisi i que cal atallar".

En eixe sentit, el president de la patronal autonòmica CEV, Salvador Navarro, ha opinat que quan administració, empresaris i sindicats treballen "junts" és que es treballa en una "millor cohesió social". Navarro ha sostingut que la Comunitat Valenciana "necessita més innovació, millor productivitat, i que ha de millorar la renda per càpita" dels valencians, per la qual cosa ha entès que la Mesa "és voler millorar" i pel "benestar". Per a açò, ha incidit que la CEV seguirà "barallant" per la millora del finançament autonòmic.

Ismael Sáez, secretari d'UGT-PV, ha prosseguit que el model productiu valencià ha d'anar cap a un sistema en el qual el pes de la indústria innovadora siga "major". Sáez ha alertat del "perill" de la "desigualtat" i el "risc de desconnexió" d'"una part" de la ciutadania. "Cal fer un esforç important perquè ningú es quede al marge", i per a això, ha demanat "discutir" els recursos que s'han d'aportar per a açò i ha exigit la ciutadania plantejar-se "quins impostos estan disposats a pagar perquè això siga així".

Finalment, el secretari de CCOO-PV, Arturo León, ha instat a apostar pels treballs "de més qualitat" davant una reducció de l'atur en l'EPA, que és "una gran notícia", però ha advertit que té un "gran percentatge" de temporalitat i estacionalitat. "Apostem per treballs amb més drets", ha subratllat.

En eixe sentit, CCOO ha proposat la creació d'un observatori per a valorar l'evolució de la contractació i de vigilar l'economia submergida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento