Puig assegura que Sánchez està "determinat" a aprovar aquesta legislatura un nou model de finançament autonòmic
Puig assegura que Sánchez està "determinat" a aprovar aquesta legislatura un nou model de finançament autonòmic Europa Press

Puig, que ha presidit a Alacant la Mesa de Diàleg Social de la Comunitat Valenciana, s'ha pronunciat així, a preguntes dels mitjans aquest dijous a Alacant, sobre la possibilitat d'abordar el nou model abans de les pròximes eleccions generals i després que el president d'Astúries, Javier Fernández, després de reunir-se amb Sánchez, apuntara en eixe sentit.

El president ha mantingut que en la conversa que va tindre amb Sánchez, el divendres passat, es va mostrar "absolutament determinat a fer tot el possible perquè el nou sistema s'aprove; s'havia d'alguna manera curat en salut perquè no és un problema només del Govern, cal propiciar un gran acord".

No obstant açò, ha reconegut que és "molt complicat" però "el que no es pot, i ho vam dir des del primer moment és que no anem a deixar que es baixen els braços", perquè segons ha insistit és "fonamental" per al manteniment de l'Estat del Benestar i per al manteniment de l'autogovern.

"Hi ha un dèficit estructural de 16.000 milions d'euros del conjunt del sistema, ho han dit els experts, i en el cas valencià és evident que és molt pitjor perquè estem per davall de qualsevol ràtio i en qualsevol escenari", ha seguit.

Amb tot, ha valorat "molt positivament" que el Govern "entenga" que cal treballar "dur" i que hi haja "bona voluntat" i un "canvi d'atmosfera de qui pot propiciar que s'arribe a acords".

Finalment, Ximo Puig ha aprofitat per a reclamar que, fins que s'aconseguisca eixe acord, es comence a "implementar mesures que facen possible la superació de la crisi actual quant a la desigualtat que es produeix entre els diferents territoris d'Espanya".

Consulta aquí más noticias de Alacant.