Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València permet que la regidora Fábregas vote des de Gaza

  • L'edil es troba de viatge oficial, en representació de l'alcalde, a Gaza, com han recordat fonts municipals.
  • El PP ha traslladat la decisió del seu grup d'impugnar tots els acords del ple per aquesta qüestió.
L'edil Neus Fábregas vota en el ple de l'Ajuntament de València des de Gaza
L'edil Neus Fábregas vota en el ple de l'Ajuntament de València des de Gaza
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
L'edil Neus Fábregas vota en el ple de l'Ajuntament de València des de Gaza

L'Ajuntament de València ha permés aquest dijous, en el ple ordinari de juliol i amb el vot de qualitat de l'alcalde, Joan Ribó, que la regidora de Cooperació i Participació, Neus Fábregas (València en Comú), seguisca i vote en la sessió plenària a distància, atés que es troba de viatge a Gaza.

La participació d'aquesta manera de Fábregas en aquest ple ha sigut el primer punt de l'ordre del dia d'aquesta convocatòria a proposta d'Alcaldia, que plantejava "autoritzar la participació a distància en la present sessió plenària de la regidora". L'edil es troba de viatge oficial, en representació de l'alcalde, a Gaza, com han recordat fonts municipals.

Després del debat d'aquest assumpte, s'ha requerit el vot de qualitat del primer edil perquè tirara endavant satisfactòriament, atés que en les dos votacions efectuades hi ha hagut un empat entre els vots emesos a favor per l'equip de govern -Compromís, PSPV i València en Comú- i els formulats en contra pels dos grups de l'oposició, PP i Ciutadans.

En la primera votació han sigut 17 els vots a favor i 17 els vots en contra, una circumstància que ha requerit una segona ronda que ha tingut el mateix resultat, 17 vots a favor i 17 en contra. Davant eixa circumstància, Joan Ribó ha fet valdre el seu "vot de qualitat" com a alcalde.

Durant el debat generat respecte a la proposta perquè Neus Fábregas seguira i votara en el ple a distància i per videoconferència, el portaveu del PP, Eusebio Monzó, ha manifestat, com ha fet també abans d'iniciar-se la sessió en declaracions als mitjans de comunicació, el rebuig de la seua formació.

Impugnació dels acords

Així mateix, ha traslladat la decisió del seu grup d'"impugnar tots els punts d'acord en el ple de hui en el cas que s'autoritze la votació de Fábregas" com s'ha plantejat. "Anem a sol·licitar la impugnació de tots els acords del ple", ha dit.

"No ha sigut sol·licitada, ni autoritzada, ni té els informe tècnics preceptius. A partir d'ací s'obri un precedent que hauria d'estar reglat", ha exposat. L'alcalde ha respost Eusebio Monzó que es compta amb l'informe corresponent favorable.

Durant el desenvolupament del ple i cada vegada que es produeix la votació d'un dels punts de l'ordre del dia, després de votar els regidors presents en l'hemicicle, l'alcalde, que té en la seua taula un ordinador a través del qual veu Fábregas, li demana que emeta el seu vot. En eixe moment, s'escolta la veu de la regidora dient sí o no, d'acord amb la votació que emet la resta de l'equip de govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento