Comunitat Valenciana

Activada l'alerta sanitària per nivell alt de calor en 40 municipis de la Comunitat Valenciana

  • La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat per a aquest dijous l'alerta sanitària per nivell alt o taronja en 40 municipis de la Comunitat Valenciana, ja que les temperatures poden superar els 39 graus segons les prediccions del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).
Colp de calor
Colp de calor
ISTOCK
Colp de calor

Així mateix, la previsió per a aquest divendres és que es mantinga l'alerta en aquestes zones. S'activa l'alerta en les zona climatològica 5 que correspon a les comarques dels Ports, Alt Maestrat, Alcalatén (Castelló) i Racó d'Ademús (València), ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Les poblacions que conformen aquesta zona són: Castellfort, Portell de Morella, Vilafranca, Vistabella del Maestrat, Caserios altos de Alpuente i La Yesa, Castielfabib alt (L'Hontanar), Puebla de San Miguel, Vallanca i Negrón.

Las poblaciones que conforman esta zona son: Castellfort, Portell de Morella, Vilafranca, Vistabella del Maestrat, Caserios altos de Alpuente y La Yesa, Castielfabib alto (El Hontanar), Puebla de San Miguel, Vallanca y Negrón.

D'altra banda, s'ha activat també l'alerta sanitària en la zona climatològica 17, que correspon a les comarques valencianes de la Ribera Alta, La Costera i La Vall d'Albaida (únicament Bellús).

En concret, els municipis que conformen la zona 17 són Alcàntera de Xuquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, Genovés, L'Ènova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Llanera de Ranes, Lloc Nou del Fenollet, La Llosa de Ranes, Manuel, Novetlé, Rafelguaraf, Rotgla i Corberà, Sant Joanet, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló, Xàtiva.

EVITAR EIXIR EN LES HORES MÉS CALOROSES

En produir-se aquest augment de temperatures, s'han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

La Conselleria de Sanitat ha recomanat evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia i, a més, utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars, així com protegir-se el cap amb una gorra o capell.

De la mateixa manera, ha aconsellat tancar les persianes, baixar els tendals en les façanes exposades al sol i situar-se en les zones més fresques de la casa. Finalment, ha instat la població a beure molta aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set.

Cal a més evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents. És preferible decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento