Comunitat Valenciana

Ordóñez (Covite) demana a Ribó solidaritat amb les "verdaderes víctimes" d'Altsasu i adverteix: "L'odi fomenta l'odi"

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
Fernando Giner, Consuelo Ordóñez i María Jiménez
Fernando Giner, Consuelo Ordóñez i María Jiménez
EUROPA PRESS
Fernando Giner, Consuelo Ordóñez i María Jiménez

La presidenta del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite), Consuelo Ordóñez, ha criticat la cessió de l'Ajuntament de València d'un espai en el qual l'artista Elías Taño va pintar el seu mural que critica la sentència d'Altsasu i ha instat l'alcalde, Joan Ribó, a solidaritzar-se "amb les verdaderes víctimes" d'aquest cas. Així mateix, ha advertit que "l'odi fomenta l'odi" i que, quan des de les institucions són "tebis" a l'hora de "fomentar missatges de radicalització, passa el que passa".

Així ho ha asseverat Ordóñez en una roda de premsa que ha oferit al costat del portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, i la regidora d'aquest grup María Dolores Jiménez en suport a la moció d'urgència que presentarà Cs en el ple d'aquest dijous per a demanar que s'elimine el mural d'Elías Taño pintat en el solar de Jesuïtes.

Aquesta pintura "en solidaritat" amb els joves d'Alsasua (Navarra) condemnats per l'agressió a dos guàrdies civils i a les seues parelles va ser realitzat per l'autor diumenge passat. Taño va refer l'obra en aquest espai després que el passat mes de juny una de les concessionàries de neteja ho esborrara del barri del Carme sense consulta prèvia.

L'Ajuntament de València li va oferir aleshores un espai en blanc perquè pintara un nou mural. A les poques hores de refer-ho, el mural va ser objecte de pintades per part d'un home amb el rostre ocult per un casc de moto que ho va esborrallar amb esprai. Posteriorment, van aparéixer altres consignes, entre altres 'Som valencians, mai catalans. JJGAV'.

A més, ahir es van viure moments de tensió amb els agents de la Policia en la convocatòria per a esborrar el mural a la qual van acudir el president de Federació Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de Valencia (FCECRV), Juan García Sentandreu, i integrants d'España 2000.

Sobre aquest tema, la presidenta del col·lectiu de víctimes ha plantejat si el consistori valencià també cediria un espai públic perquè un artista pintara un mural en contra de la immigració o sobre l'"altra 'Manada', la dels sanfermines" i ha defès que cal ser "respectuosos amb l'estat de dret i amb les sentències".

A més, ha demanat a Joan Ribó i a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que es reunisquen amb ella i amb la "verdadera víctima" d'Altsasu, la parella d'un dels guàrdies civils que també va ser agredida en Altsasu i a la qual té acollida en la seua casa a València.

En aquest punt, la responsable de Covite ha considerat que, quan des de les institucions són "tebis" a l'hora de "fomentar missatges de radicalització, passa el que passa". Ordóñez ha ressaltat que "l'odi fomenta l'odi" i "els extrems són totalment menyspreables". A més, ha insistit que des de l'Ajuntament valencià "són a temps de rectificar" i "solidaritzar-se amb les verdaderes víctimes".

"QUI HA D'ESBORRAR EL MURAL ÉS RIBÓ"

Per la seua banda, Fernando Giner ha explicat que en el ple municipal de demà Cs presentarà una moció urgent amb tres punts principals: que l'Ajuntament faça un reconeixement "exprés i tancat cap a les víctimes", que "accepte la sentència" i finalment, "faça desaparéixer la pintada del mur de la vergonya a València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento