Comunitat Valenciana

Plataforma en defensa de l'ensenyament públic reclama retirar de les escoles "totes les religions"

  • La Plataforma en defensa de l'ensenyament públic ha reclamat la retirada de les escoles "de totes les religions", al mateix temps que sol·licita que es duguen a terme els canvis legislatius necessaris per a aconseguir el laïcisme en l'ensenyament públic.
Imatge d'arxiu d'un aula escolar
Imatge d'arxiu d'un aula escolar
GVA - Archivo
Imatge d'arxiu d'un aula escolar

El col·lectiu manifesta, a través d'un comunicat, que "la lluita mantinguda durant anys per a derogar la LOMQE també venia donada per a fer que el laïcisme estiguera emparada en l'escola pública, així com propiciar tots aquells canvis legislatius per a açò".

"Fa unes setmanes -prossegueixen- ens alegrava la notícia de la ministra d'Educació, Isabel Celaá, quan anunciava la derogació de l'article de la LOMQE que donava a l'assignatura de religió valor acadèmic, veient en aquesta acció un pas endavant" per a aconseguir uan ensenyament laic.

En opinió de la Plataforma, "caldrà donar passos endavant per a seguir avançant i que la religió, qualsevol religió, no siga impartida en l'escola".

Per açò, apunten, la notícia de la introducció de l'assignatura de la religió islàmica en les aules de dos centres escolars de Castelló "recorda que encara queda molt camí per a arribar a un Estat i una escola laics".

"DEIXEM LES ESCOLES PER AL QUE SÓN"

"Les escoles han de ser espais lliures i oberts a qualsevol pensament, però el culte i els ensenyaments religiosos han de donar-se en altres espais. Esglesies, sinagogues, mesquites estan per a açò, així que deixem les escoles per al que són, per a crear ciutadans i ciutadanes responsables i crítics amb el que els envolta", argumenten.

En aquesta línia, l'entitat anima al fet que "es produïsquen els canvis legislatius que deroguen l'actual ordenament que empara certes religions" en els col·legis.

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic està integrada per FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Saó, Sindicat d'Estudiants, FEU, Acontracorrent, Associació de Directors i Directores de Primària, Associació de Directors i Directores de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento