Comunitat Valenciana

Feceval, Escuelas Católicas i Acade recorren les bases del bo infantil per "beneficiar aules públiques de dos anys"

  • Les patronals Feceval-CECE, Escuelas Católicas de la Comunitat Valenciana i Acade han presentat de forma conjunta davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l'anunci de recurs contenciós administratiu contra l'orde de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports que estableix les bases reguladores del Bo Infantil de 0 a 3 anys i contra la resolució que regula la seua convocatòria.
Imatge d'arxiu un aula d'Educació Infantil
Imatge d'arxiu un aula d'Educació Infantil
GVAEDUCACIÓ - Archivo
Imatge d'arxiu un aula d'Educació Infantil

Les tres entitats expliquen, a través d'un comunicat, que han decidit actuar de forma conjunta "després de trencar el Govern valencià la igualtat de tracte als alumnes i aules de dos anys, prevalent l'educació pública sobre la privada i concertada".

"Després de la publicació de la normativa del bo infantil -prossegueixen-, que inclou la gratuïtat de les aules de dos anys en les escoles municipals, l'obertura de nombroses aules de dos anys en els col·legis públics i la negativa de la Conselleria a equilibrar les condicions de subvencions en la xarxa de 0 a 3 anys, les patronals que agrupen aquestes empreses han decidit denunciar la vulneració de drets a centres, famílies i treballadors davant el TSJCV i la repercussió negativa que tenen sobre ells aquestes noves condicions en què se situa als seus centres escolars en clar desavantatge econòmic davant els públics".

Sobre aquest tema, el president de Feceval-CECE, Alberto Villanueva, ha manifestat: "És evident que ens trobem davant la llei del més fort, amb desinterés pel diàleg i la falta de la més elemental sensibilitat davant un sector que històricament ha vingut desenvolupant una extraordinària tasca social en favor de la conciliació familiar; una entre les moltes raons de ser d'uns equips humans d'irreprotxable responsabilitat i professionalitat que ara veuen els seus llocs de treball en l'aire".

Per la seua banda, la secretària autonòmica d'ESCACV, Vicenta Rodríguez, ha assenyalat que han donat "un pas al capdavant tots units". "Perquè no anem a tolerar que la qüestió econòmica siga el factor decisiu en l'elecció d'un centre perquè d'aquesta manera es trenca el principi de llibertat d'ensenyament en igualtat de condicions", ha asseverat.

"CONTRA ELS DRETS DE LES FAMÍLIES"

En la mateixa línia, ha opinat que, "una vegada més, la Generalitat està contra els drets de les famílies i els titulars dels centres i no anem a tolerar que es jugue amb el futur de l'educació dels més xicotets". "Podien haver plantejat moltes solucions però han triat la pitjor de totes", ha postil·lat.

Així mateix la presidenta d'ACADE-ADEIV, Carmen Bardal, ha justificat el recurs per a "lluitar per la supervivència d'un sector que realitza una tasca educativa i social altament professionalitzada".

Segons aquesta portaveu, "amb aquesta actuació, el Govern autonòmic posa en perill la viabilitat d'una xarxa de més de 500 centres educatius distribuïts per tota la comunitat i autoritzats per la pròpia Conselleria i s'està jugant amb els llocs de treball en un sector que està altament feminitzat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento