Consell estudia "a fons" l'anul·lació del decret que prioritza el valencià i la seua relació amb la realitat lingüística
Consell estudia "a fons" l'anul·lació del decret que prioritza el valencià i la seua relació amb la realitat lingüística ARCHIVO

Puig ha garantit així que tant la Conselleria d'Educació com l'Advocacia de la Generalitat analitzen "en profunditat" la possibilitat de recurs i que "si hi ha condicions es presentarà", com ja van avançar fonts del Govern valencià després de conéixer que la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal ha declarat la nul·litat parcial del Decret 6/2017 de la Generalitat que regula l'ús del castellà i del valencià en l'administració autonòmica.

A preguntes dels periodistes aquest dijous, el cap del Consell ha subratllat "amb tota claredat" que "la política lingüística de la Generalitat és que tenim dos llengües oficials: el castellà i el valencià".

"Per damunt de qualsevol altra cosa, són els ciutadans els que tenen el dret a triar en quina llengua es dirigeixen a l'administració, i l'administració els ha de contestar en la llengua que vullguen", ha defès, i ha insistit que "aquesta és la qüestió i la política de la Generalitat".

Per contra, ha lamentat que actualment "encara hi ha una situació de discriminació respecte al valencià, perquè hi ha una llengua molt dominant, el castellà". Davant aquesta situació, el Consell vol "garantir la igualtat d'oportunitats dels ciutadans respecte a la llengua".

En qualsevol cas, ha remarcat que "la Generalitat sap perfectament que hi ha comarques castellanoparlants i que tenen tot el dret del món, clar que sí", com "hi ha altres amb el valencià com a llengua majoritària". "Eixa és la nostra realitat; és una riquesa i no un problema lingüístic, sinó una gran oportunitat per a nosaltres", ha reiterat.

Consulta aquí más noticias de València.