Comunitat Valenciana

Ciutadans celebra des de divendres a Alacant el seu Campus Jove, en el qual intervindrà Rivera, per a "detectar talent"

  • Ciutadans celebra a Alacant, des de divendres que ve al dissabte, el seu Campus Jove d'Estiu, que el partit concep com un espai on oferir formació i informació a joves afins al seu projecte polític però també com una oportunitat per a "detectar talent".
Campus Jove d'Estiu de Ciutadans 2017, a Màlaga
Campus Jove d'Estiu de Ciutadans 2017, a Màlaga
CIUDADANOS
Campus Jove d'Estiu de Ciutadans 2017, a Màlaga

La formació taronja compte entre els seus inscrits amb més de 20.000 jves -considera així als qui tenen entre 18 i 35 anys-, entre afiliats (6.100) i simpatitzants, segons les dades de la Secretaria de Joventut, que assenyala un augment d'un 11% en l'afiliació a nivell nacional en l'últim mes. Des del passat octubre, el creixement ha sigut del 70,5%, amb increments de més del 100% a Múrcia, Canàries i la Comunitat Valenciana.

El Campus Jove d'Estiu d'enguany, al que assistiran 450 militants i simpatitzants de tota Espanya i 16 joves de diferents partits liberals i demòcrates europeus, és el segon d'aquest tipus que realitza Ciutadans, després del de Màlaga en 2017 i el de Madrid en 2016. A més, enguany es va celebrar el Campus d'Hivern al febrer Salamanca i el Campus de Brussel·les a principis de juny.

PORTAR LES PROPOSTES DELS JOVES A LES INSTITUCIONS

Segons ha explicat a Europa Press la secretària de Joventut de Cs i portaveu adjunta en el Congrés, Melisa Rodríguez, es busca integrar els joves en el partit implicant-los en aquestes jornades i portant algunes de les seues propostes a les institucions europees, nacionals i regionals en forma d'iniciatives polítiques.

De fet, en Ciutadans els joves no formen part d'una estructura orgànica diferenciada, sinó que s'integren de forma horitzontal, evitant que es convertisquen en una espècie de "lobby" intern, com ocorre, segons Rodríguez, amb les joventuts d'altres partits.

"Les seues idees repercuteixen en l'activitat de Ciutadans en les institucions", ha afirmat la diputada, que ha posat com a exemple una proposició no de llei registrada en el Congrés sobre un Pla Nacional contra la Dislèxia i elaborada a partir d'una proposta d'un grup de joves en el Campus d'Estiu de l'any passat.

Per al Campus d'Alacant -en el qual es paguen 40 euros per participar en el cas dels afiliats i 80 euros els no afiliats-, s'han programat debats polítics i també activitats de formació, informació i posada en pràctica de l'après en meses sectorials de treball. La idea és que després els joves puguen aplicar eixos coneixements en els seus respectius àmbits professionals o educatius.

DETECTAR TALENT

El partit, per la seua banda, aprofita aquest tipus de trobades per a "detectar talent", segons ha afirmat Rodríguez, que ha indicat que alguns dels joves poden ser triats per a llocs tècnics o com a càrrecs en agrupacions locals o comités provincials o autonòmics de Cs.

Entre els càrrecs de Ciutadans que intervindran en el Campus d'Estiu d'enguany estan, a més de Melisa Rodríguez, el president del partit, Albert Rivera, qui intervindrà dissabte. Així mateix assistiran membres de l'Executiva nacional com José Manuel Villegas, Inés Arrimadas, Fernando de Páramo, Juan Carlos Girauta i Toni Roldán, i càrrecs institucionals de la Comunitat Valenciana i Alacant.

Així mateix, el periodista David Alandete parlarà del fenomen de les notícies falses en la política espanyola, i els ambaixadors del Regne Unit, Mèxic i el Canadà explicaran els reptes de la diplomàcia internacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento