Comunitat Valenciana

Estañ (Podem) destaca que la Comunitat "no necessita un pla d'alleujament", sinó "de compliment" de les seues peticions

  • El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha subratllat aquest dimecres que la Comunitat Valenciana no necessita "un pla d'alleujament, sinó de compliment" de les peticions "justes" que des de la regió s'estan fent al govern de Pedro Sánchez com són el canvi de model de finançament, més inversions i retirar els recursos contra lleis valencianes.
El líder de Podem, Antonio Estañ
El líder de Podem, Antonio Estañ
ARCHIVO
El líder de Podem, Antonio Estañ

Així ho ha indicat Estañ en els passadissos de les Corts, on ha

remarcat que el canvi de Govern hauria d'haver significat "una oportunitat de veure complides" aquestes reivindicacions, però, no obstant açò, "ens estan donant llargues", ha reprovat.

Ha assenyalat que és una bona notícia la possible reestructuració del deute però ha puntualitzat que açò "cal relativitzar-ho" perquè no suposa la condonació del deute que ha estimat en al voltant dels 45.000 milions i que ha assenyalat que està causada per dos motius: "la roïna gestió del PP amb la Fórmula 1, la corrupció amb les factures en calaix, i una altra que té a veure amb un model de finançament per a controlar políticament el FLA".

Per açò, ha puntualitzat que el que necessita la Comunitat no és "un pla d'alleujament, sinó de compliment "i que "es complisquen les peticions justes que des de la Comunitat se li estan fent a Pedro Sánchez", la qual cosa, segons ha explicat, implica que les "inversions siguen les necessàries, es fomente un pla de rodalies i no l'V-21 ni la ZAL que no són necessàries i que hi haja canvi al model de finançament

i condonació del deute".

D'altra banda i preguntat per la rebaixa de dos dècimes d'objectiu de dèficit per a les CCAA que aprovarà aquest dijous el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), ha indicat que és "un punt d'inici, però no d'arribada".

"És una mesura que implica que es poden fer noves polítiques, però no és una solució i si es queda simplement en aquests anuncis serà un pegat. No serà el canvi de model que necessitem", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento