Comunitat Valenciana

El Pla de Vivenda 2018-2021 de València preveu 177 vivendes públiques per a lloguer, amb una inversió de 26,64 milions

  • El Pla de Promoció de Vivenda 2018-2021 d'Actuacions Urbanes de València S.A. (Aumsa) preveu 177 noves vivendes públiques en règim de lloguer en dos anys, que tindran un preu d'entre quatre a cinc euros per metre quadrat i se situaran majoritàriament en el centre històric i en la zona de les Moreres, al costat del barri de Natzaret. També es construiran 70 noves vivendes en l'avinguda de Tarongers.
Vivenda en lloguer
Vivenda en lloguer
Europa Press/Archivo
Vivenda en lloguer

Amb una inversió de 26,64 milions d'euros, la majoria de les actuacions es troben en fase de llicència d'obra o licitació, per la qual cosa algunes són fruit de treballs ja en marxa i unes altres s'iniciaran en els pròxims mesos. Les vivendes previstes s'avancen a la Directiva Europea d'Eficiència Energètica per a 2020, amb la incorporació de mesures per a facilitar el consum quasi nul.

Així ho han avançat aquest dimarts en roda de premsa el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, i el gerent d'Aumsa, José Antonio Martínez Rueda, detalla l'Ajuntament de València en un comunicat.

El programa és ampliable i proporcional al parc públic de vivenda de l'empresa municipal. Es tracta d'una contribució a intentar frenar la pujada dels preus del lloguer i, especialment, en aquelles famílies que més dificultats puguen tindre per a abordar eixa pujada", ha subratllat l'edil, per a definir-ho com "l'inici d'un camí que pot pal·liar eixa demanda de vivenda de lloguer".

Els nous edificis incorporaran els objectius que marca la directiva europea, amb la reducció de la demanda energètica en tancaments i orientació i del consum durant el rendiment de les instal·lacions, mitjançant sistemes eficients com l'aerotèrmia.

Altres accions que estableix són l'ús d'energies renovables com la geotèrmia i plaques solars fotovoltaiques i tèrmiques, a més de millorar la gestió energètica mitjançant auditories i la introducció de monitoratge real de consum.

En la mateixa línia, els aparcaments dels edificis tindran punts de recarrega per a cotxes elèctrics, amb l'objectiu d'impulsar des de l'empresa municipal l'energia neta en les noves construccions. D'aquesta forma, l'Ajuntament s'avança a aquesta obligatorietat europea que posa com a termini el mes de gener de 2021.

Algunes d'aquestes actuacions, especialment en el districte de Ciutat Vella, "s'arrosseguen des de fa anys per dificultats jurídiques, econòmiques i de tot tipus, però ara estem ja en condicions d'engegar-les", ha destacat el responsable d'Urbanisme.

PER DAVALL DEL PREU MITJÀ DE LLOGUER

En concret, les 177 noves vivendes s'incorporen al parc municipal d'Aumsa, que compta amb 469 vivendes en règim de lloguer i 112 de lloguer amb opció a compra. D'aquestes 581 vivendes ja disponibles -diferents de les vivendes socials-, el 95% es troben actualment ocupades, i les que no ho estan és per qüestions tècniques.

El preu de lloguer de les noves construccions es mantindrà entre quatre i cinc euros per metre quadrat, una xifra que es troba per davall del preu mitjà del lloguer en el mercat. En la ciutat de València ha experimentat una pujada d'un 20% en l'últim any, fins a arribar als 7,5 euros per metre quadrat en l'últim trimestre de 2017, segons les dades d'Aumsa.

Per zones, les vivendes del centre històric estan situades en carrer Soguers, 12 (quatre vivendes); Ripalda, 10 (tres i quatre places d'aparcament); Ripalda, 17 i 19 (nou, cinc places d'aparcament i set trasters); Fos, 7 i 9 (11 vivendes); Tapineria, 20 (tres i un local comercial), Tapineria, 22 (tres, un local comercial i dos places d'aparcament).

En les Moreres, es troben en el carrer Alqueria de Favero, 8 (11, dos locals comercials, 21 places d'aparcament i 1 trasters), Moreres (41 i un local comercial, de moment) i Barraques del Figuero (22, un local comercial, 26 places d'aparcament i 22 trasters).

Finalment, en l'avinguda Tarongers hi ha previstes 70 vivendes, un espai per a locals comercials de 605,4 i 70 metres quadrats, tant per a places d'aparcament com per a trasters.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento