Comunitat Valenciana

La Universitat de València, cinquena millor d'Espanya en producció científica

  • La institució  també es troba entre les cent millors d'Europa en rendiment acadèmic.
  • Les dades que es desprenen del Europe Teaching Rankings 2018, elaborat per l’Aliança 40.
Rectorado de la Universitat
Rectorado de la Universitat
UV
Rectorado de la Universitat

L'Observatori IUNE, que analitza l'activitat investigadora de les universitats públiques i privades espanyoles, ha destacat a la Universitat de València com a cinquena en producció científica en l'edició de 2018, amb 26.427 articles, un 5,85% de la producció global estatal publicada en la Web of Science entre els anys 2007 i 2016, i l'ha situat en el rang 76-100 d'entre les universitats europees.

Aquestes són les dades que es desprenen de la primera edició de la Europe Teaching Rankings 2018, una classificació sobre rendiment acadèmic en la qual el 50% de la puntuació s'obté dels resultats de l'Enquesta Europea d'Estudiants.

Per indicadors, en l'Observatori IUNE, la Universitat de València és segona en nombre de premis nacionals de recerca, i quarta en citacions, percentatge de publicacions en les tres primeres revistes de cadascuna de les àrees científiques, índex de coautoria i documents en col·laboració internacional. També, és cinquena en els indicadors de publicacions en el primer quartil i documents generats en col·laboració nacional.

L'Aliança 4O

Aquest observatori està promogut per investigadors de les universitats que formen l'Aliança 4O (Universitat Carlos III de Madrid, Universitat Autònoma de Madrid, Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra) i analitza aspectes de l'activitat universitària com la qualitat del professorat, el reconeixement de la institució, l'activitat científica, la innovació, la competitivitat, el finançament rebut o la capacitat formativa.

Per àrees de coneixement en l'Observatori IUNE, la Universitat de València destaca com a cinquena d'Espanya en Ciències de la Vida, Ciències Socials, Medicina i Farmacologia i Experimentals; ocupa la vuitena posició en Arts i Humanitats i és l'onzena en Enginyeria, Arquitectura i Ciències de la Computació.

Per a aquest observatori han sigut analitzades 79 institucions d'educació superior (48 públiques i 31 privades) i les dades bibliomètriques han sigut proveïdes per Web ofScience-Clarivate Analytics.

Entre les cent millors d'Europa

La Universitat de València se situa en el rang [76-100] d'entre les universitats europees, segons la primera edició del Europe Teaching Rankings 2018, una versió del Times Higher Education (THE) en el qual el 50% de la puntuació de cada institució s'obté dels resultats de l'Enquesta Europea d'Estudiants.

Aquesta classificació utilitza tretze indicadors de rendiment agrupats en quatre blocs: els recursos utilitzats per a la docència, el compromís amb els estudiants, els resultats acadèmics, així com el medi ambient, l'entorn i la inclusió.

Al capdavant del Europe Teaching Rankings se situen les universitats britàniques d'Oxford i Cambridge i la Sorbonne de França, mentre que la classificació espanyola la lideren les universitats de Navarra, Barcelona i Autònoma de Barcelona. La Universitat de València, a Espanya, se situa en el rang 11-14. El proveïdor de dades bibliomètriques per a aquesta classificació és Elsevier-Scopus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento