Bonig advoca per una llista "d'unitat i integració" i eludeix decantar-se
Bonig advoca per una llista "d'unitat i integració" i eludeix decantar-se PPCV

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advocat aquest divendres per arribar al Congrés Nacional del PP, que se celebrarà el cap de setmana pròxim a Madrid, amb una candidatura "d'unitat i integració" perquè només així "el PP ha sigut gran", al mateix temps que ha eludit decantar-se per cap dels dos candidats i ha defés "la llibertat absoluta" dels compromisaris per a decidir.

Així ho ha indicat Bonig als mitjans de comunicació a València, al costat de l'exministre de Foment Íñigo de la Serna i el president de la gestora del PPVAL, Rubén Moreno, abans de participar en una trobada amb militants del PP.

Bonig ha recordat que en la primera volta des del PPCV es van mantindre en una "neutralitat" i ella no va acudir a actes de cap precandidat perquè no podia acudir al de Cospedal i, per tant, va decidir no assistir a cap.

En aquesta segona volta, ha puntualitzat, si acompanyarà als candidats en els seus actes -aquest divendres amb De la Serna que recolza Soraya Sáenz de Santamaría i el diumenge amb Pablo Casado- però ha subratllat que la posició del PPCV segueix sent de "neutralitat, respecte total i absolut i llibertat als militants que en les primàries es ja van pronunciar", ha dit i ha recordat que tant a nivell nacional com de la Comunitat va guanyar l'ex-vicepresidenta del Govern.

"Nosaltres advoquem per una llista d'unitat i d'integració perquè crec que quan s'ha dut a terme la integritat i la unitat és quan el PP ha sigut gran. Aquest partit abasta el centre dreta i té cabuda absolutament tothom", ha reivindicat Bonig, qui ha insistit a donar "el màxim respecte" a tothom i als compromisaris.

"Esperem que el 22 de juliol tothom isca unit"

Ha destacat el "positiu" desenvolupament del procés, encara que amb "algunes disfuncions", ha admés, i ha emfatitzat que al final l'"adversari polític no està dins del PP, sinó al davant". "En aquesta comunitat i a Espanya estan passant coses molt greus que necessiten al PP i esperem que el 22 de juliol tothom isca unit i reforçat per a treballar i contestar a les polítiques de Ximo Puig i Sánchez", ha puntualitzat.

Respecte a la negativa de Casado d'una candidatura única, la líder dels 'populars' valencians ha recordat que "encara queda una setmana" i va a fer "esforços" per la integració. "Crec que que és bo i ell que apel·la molt a José María Aznar, precisament el PP va ser gran quan va saber conjuminar a tots els corrents i a tot el centre dreta", ha manifestat.

"La gent sabrà el que ha de fer"

Preguntada pel candidat al que dona suport, ha agregat: "Nosaltres vam donar llibertat i jo vaig a seguir sent prudent. La gent s'ha manifestat en un sentit i en un altre i jo seguisc donant llibertat, però és veritat que en les primàries la gent va decidir clarament i ara la gent sabrà el que ha de fer".

En aquest sentit, ha negat que existisquen "nervis" dins del PPCV, sinó que el que hi ha és "llibertat total i absoluta". "La renovació no és tant de cares, sinó les actituds i si hem barallat per transformar aquest partit i que poguera obrir-se als militants, cal confiar en la responsabilitat dels nostres militants i compromisaris", ha defés.

Al seu juí, "s'aconsegueixen més coses donant llibertat a la gent que imposant" i ha considerat que "la gent té suficient capacitat i responsabilitat per a saber què és el millor". "Decidisca el que decidisca serà la seua decisió i una vegada es decidisca tots a l'una en un projecte comú que ha sigut el millor de centre dreta, per a aquesta comunitat i Espanya", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.