Comunitat Valenciana

Satse denuncia una plaga de panderoles en l'ambulatori de l'Eliana amb insectes que cauen damunt de persones

  • El Sindicat d'Infermeria Satse ha denunciat aquest divendres els "problemes d'insalubritat" que està patint el centre de salut de l'Eliana (València) amb una "invasió" de panderoles, amb insectes que arriben a caure "damunt de pacients i treballadors" tant en l'ambulatori com en el Punt d'Atenció Continuada d'annex.
Satse denuncia presència de panderoles en el centre de salut de l'Eliana
Satse denuncia presència de panderoles en el centre de salut de l'Eliana
SATSE
Satse denuncia presència de panderoles en el centre de salut de l'Eliana

Segons ha denunciat el sindicat en un comunicat, encara que és un tema que succeeix des de "fa anys", la situació s'"agreuja" per les altes temperatures de l'estiu, i adverteixen que ja és "insuportable".

Satse València sol·licita que "com més prompte millor" es procedisca a solucionar aquest "greu problema d'insalubritat" que està causant importants problemes tant als usuaris d'aquest centre de salut com als treballadors.

D'acord amb Satse, el problema suposadament radica en una canonada baixant que comunica amb el clavegueram i que té forats pels quals s'escapen els insectes, que cauen en els falsos sostres de la planta baixa del centre de salut. Des d'ací, es colen i cauen del sostre a les zones d'atenció al públic.

Com a exemple, cita que en un consultori "han arribat a trobar-se fins a set d'elles en un mateix moment". La situació ha portat al fet que en totes la dependències (consultes, zones d'estar o zones de descans) es dispose de botelles grans d'alcohol 70º, que és amb el que el personal les mata quan apareix alguna.

Així mateix, denúncia que es colen en calaixos, arxivadors o en la bossa d'una treballadora. De totes les zones, en la qual més s'acumulen és en la cuina del Punt d'Atenció Continuada, on s'atenen les urgències de la zona de les 15.00 a les 8.00 hores, i per on "van a plaer per damunt dels plats i altres utensilis que utilitza el personal per a preparar els menjars en les guàrdies".

MOSQUITERES

El sindicat explica que per al personal d'Urgències, durant la nit i si paren a descansar, s'ha col·locat mosquiteres i xarxes, perquè "ja són nombroses les vegades que els han caigut del sostre al capdavant". Els propis treballadors han segellat les dutxes i algunes portes amb esparadrap.

Respecte a les mesures adoptades, des de fa unes dos o tres setmanes es van col·locar paranys, l'efectivitat dels quals "ha sigut, ara com ara, molt limitada" i dimarts passat es va fumigar sense que, de moment, tampoc hi haja hagut "cap efecte".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento