Comunitat Valenciana

Puig respecta la decisió d'entregar Puigdemont i subratlla que la solució per a Catalunya "no resideix en la justícia"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha expressat el seu "respecte" per la decisió de l'Audiència territorial de Schleswig-Holstein (Alemanya) de considerar procedent l'entrega a Espanya l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont al mateix temps que ha subratllat que la solució a la situació a Catalunya "no resideix en la justícia".
Ximo Puig atén als mitjans
Ximo Puig atén als mitjans
Europa Press
Ximo Puig atén als mitjans

Així s'ha expressat el cap de l'executiu valencià aquest divendres en atenció als mitjans de comunicació, després de la presentació de l'Expoforum 2019 en l'Ateneu Mercantil de València. Per a Puig, "la justícia té el seu paper i la política té el seu paper", per la qual cosa "l'abdicació de la política en mans de la justícia, a vegades, és absolutament indeguda".

En aquesta línia, ha evitat opinar sobre si el Tribunal Suprem hauria d'acceptar l'extradició de l'exlíder català a Espanya per malversació, ja que "és una qüestió que afecta la justícia". "Respecte les decisions judicials que es prenen a Alemanya i que es prenen ací, som estats de dret", ha manifestat.

Puig ha incidit que la solució al problema de Catalunya "no resideix en la justícia", i ha indicat que "açò -en referència a l'extradició de Puigdemont- és només una part del problema", i que "la superació del problema territorial d'Espanya no és només Catalunya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento