Comunitat Valenciana

La vaga d'ambulàncies se suspén en aconseguir un preacord

  • Contempla un increment del salari base d'un 27 per cent en cinc anys i mig, segons UGT.
  • Aquest preacord té el vistiplau d'UGT però compta amb "seriosos dubtes" per part de CCOO.
  • CCOO estudiarà ara detalladament la proposta i votarà la posició que prendrà en la Comissió negociadora.
Protesta davant la Generalitat dels empleats d'ambulàncies
Protesta davant la Generalitat dels empleats d'ambulàncies
Europa Press
Protesta davant la Generalitat dels empleats d'ambulàncies

La vaga indefinida dels empleats d'ambulàncies de la Comunitat Valenciana s'ha suspés en aconseguir un preacord en la comissió negociadora, formada per empresaris del sector i sindicats.

Es tracta d'una proposta que contempla un increment del salari base d'un 27 per cent en cinc anys i mig, segons UGT, i que, d'acord amb la interpretació de CCOO, és d'entre un 10 i un 12 per cent els pròxims quatre anys per als treballadors. Aquest preacord té el vistiplau d'UGT -sindicat que té majoria en la mesa negociadora-, però compta amb "seriosos dubtes" per part de CCOO.

El coordinador de Transports Sanitaris de la Federació d'empleats i empleades de Servicis Públics d'UGT-PV, Javier Molina, ha indicat que aquest principi d'acord està "a l'espera de l'exposició als treballadors", però ha defés que, malgrat que no estan "molt, molt contents", es tracta d'un resultat molt positiu". "No és tot el que volguérem, però sempre cal cedir en alguna cosa", ha afegit.

Segons ha explicat Molina a Europa Press, "la proposta contempla una pujada del salari base d'un 27% en un conveni firmat per als pròxims cinc anys i mig, encara que hagueren preferit que fóra en quatre. En qualsevol cas, per al dirigent d'UGT PV suposa un "avanç a nivell social i econòmic".

"Un pas de gegant" per a UGT

En l'econòmic, l'increment de sou es distribueix en un 8% aquest primer any, un 1,5 el segon; un 1,5 el tercer; un 2,25 el quart; un 5,5 el cinqué, i un 6,5 en l'últim tram de l'acord. A més, el responsable d'UGT ha apuntat que els empleats també recuperen l'antiguitat, que suposa un 1% més, i la incapacitat temporal que significava "fins a dos setmanes que no s'abonaven en algunes empreses".

A nivell social, es produeixen millores quant a la conciliació familiar, perquè els treballadors recuperen la decisió sobre "fer o no fer les hores que l'empresari estava exigint". "Si quantificàrem tot això, el conveni eixiria sobre un 36%, però per a ser realistes, el social no s'havia d'haver perdut mai". "No arriba a la línia que ens havíem marcat (l'acord), però és un pas de gegant per com estàvem a la Comunitat Valenciana", ha valorat.

CCOO: "Acord tacany"

Per la seua banda, el responsable de negociació col·lectiva de la Federació de Servicis a la Ciutadania de CCOO PV, Francis Gimeno, en declaracions a Europa Press, ha explicat que es tracta d'un acord no subscrit de moment pel seu sindicat, i que ha qualificat de "tacany", que ara procedirà a prendre una decisió que donarà a conéixer previsiblement aquest divendres.

També ha indicat que UGT ha decidit suspendre les parades, atés que és aquest sindicat l'únic convocant oficial de la vaga, però el principi d'acord aconseguit ha de ser ara ratificat per la mesa negociadora, formada per UGT, CCOO i CSIF. Aquest últim no va participar en la convocatòria de vaga.

En aquest òrgan, UGT compta amb majoria, per la qual cosa previsiblement s'acabarà ratificant el preacord aconseguit amb els empresaris d'ambulàncies.

No obstant açò, des de CCOO PV plantegen "seriosos dubtes" sobre l'acord perquè "les condicions de treball no són les mateixes per a tots els treballadors" i, per tant, "la repercussió de l'acord no és la mateixa per a tots", ha assenyalat Gimeno.

Després de deu dies de vaga, ha lamentat el responsable de negociació col·lectiva, es tracta d'un acord "tacany" atés que, ha argumentat, la proposta que ara s'accepta inclou un increment salarial d'entre un 10 i un 12 per cent en quatre anys, un "increment en el conveni inferior a l'acordat a nivell estatal amb les patronals", ha criticat.

A més, també ha indicat que es posposa la reducció de les hores de presència dels empleats d'ambulàncies fins al final de la contracta actual, a partir de l'any 2022, i ha especificat que el primer any de l'acord el salari base s'incrementa entre 60 i 82 euros i els altres tres exercicis puja un 1,5% el primer, un 1,5 el segon i un 2,5 el tercer, per la qual cosa considera que "s'incrementa molt el primer any per a vendre el conveni", segons la versió d'aquesta organització sindical.

Per tot açò, veu el preacord aconseguit "insuficient", però ha reiterat que CCOO estudiarà ara detalladament la proposta i votarà la posició que prendrà en la Comissió negociadora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento