Comunitat Valenciana

PP demana explicacions per "irregularitats" en una ajuda de la Diputació de València a l'equip de motos Champi Herreros

  • La portaveu del PP en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha reclamat a la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, "explicacions públiques que justifiquen la concessió d'una subvenció de 60.000 euros a l'equip de motociclisme de Manuel Champi Herreros ignorant les bases que regien la convocatòria i la normativa" de la corporació, una ajuda en la qual veu "greus irregularitats".
Mari Carmen Contelles
Mari Carmen Contelles
RAQUEL ABULAILA/PP - Archivo
Mari Carmen Contelles

La Diputació va atorgar aquesta subvenció al Club de Motociclisme Champi Competició "quan l'equip ni tan sols s'havia creat", ha denunciat Contelles en un comunicat. "Segons denuncia la pròpia Federació Valenciana de Motociclisme, ni l'equip estava creat quan s'aprova la subvenció, per la qual cosa no pot acreditar activitat esportiva subvencionable en el període establit en la convocatòria, ni molt menys rellevància esportiva o resultats en competicions oficials", ha afegit.

El PP ha sol·licitat aquest dimecres per registre d'entrada accés a l'expedient per a "tractar d'aclarir el que sens dubte pareix un repartiment irregular de fons públics de la diputada Isabel García". La portaveu popular ha afirmat que, una vegada rebuda la documentació, la posarà en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció "si de la seua anàlisi es desprenen indicis de delicte".

"De confirmar-se aquests punts, estaríem davant uns fets molt greus que no fan més que confirmar que en la Diputació ha existit durant aquests tres anys de govern de PSPV, Compromís, Podem i Esquerra Unida un modus operandi per a beneficiar amics i companys de partit", ha asseverat.

La diputada ha subratllat que es tracta d'un cas més que es podria sumar als quals ja estan en els tribunals, i que han convertit l'etapa de govern de l'expresident de la Diputació, Jorge Rodríguez, en un sobresalt continu de casos de presumpta corrupció, pagament de favors i col·locacions", ha postil·lat.

"NO ÉS LA PRIMERA VEGADA"

Contelles ha defès que els ciutadans "mereixen conéixer amb detall quin criteris ha seguit la diputada Isabel García per a la concessió d'aquesta subvenció".

La dirigent 'popular' ha insistit que "no és aquesta la primera vegada que Isabel García protagonitza amb la seua firma un pagament més que polèmic", i s'ha referit al fet que la diputada d'Igualtat "ja ha sigut notícia per sufragar amb més de 80.000 euros un concert de David Bisbal a Ontinyent (València) amb càrrec a la caixa fixa de Benestar Social".

En la mateixa línia, ha incidit en els "pagaments a càrrecs socialistes afins", com els "18.700 euros abonats a la secretària d'administració del PSOE de Madrid, Elisabeth García Busnadiego, per organitzar una sèrie d'activitats en matèria de joventut o els 2.636 euros que va rebre l'assessora socialista de l'ajuntament de Castelló, Susana Ros, per participar en una jornada de la Diputació", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento