El carnet de barceloní oferirà rebaixes i facilitarà tràmits

  • L’Ajuntament ultima la creació d’una targeta ciutadana per fer gestions.
  • Valdrà per pagar multes, accedir a poliesportius o tenir descomptes en títols de transports.
  • CONSULTA MÉS NOTÍCIES DE BARCELONA.
Pel fet d’estar empadronat a Barcelona i disposar del "carnet ciutadà" que expedirà
l’Ajuntament, tots els barcelonins podran gaudir d’avantatges en els serveis i
obtenir descomptes en els transports, tal com ha explicat a 20 minutos l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.
El fet de ser ciutadà de Barcelona ha de tenir alguna avantatja
La tarja, una vegada implantada a
finals d’any o principis del 2009, tindrà dues modalitats. Una, on no caldrà incorporar dades bancàries, i, per tant, el seu ús quedarà limitat a llocs on no sigui precís el pagament.

I l’altra, la més complerta, que permetrà emprar la targeta ciutadana fins i tot per pagar impostos i multes. La idea, segons fonts municipals, va començar amb el propòsit d’establir la "finestreta única" per accedir als diferents departaments municipals. D’això es va derivar a la possibilitat d’oferir descomptes als usuaris depenent de l’ús que en facin.

Així, tots els empadronats a la ciutat, podran pagar amb el carnet des del Bicing fins a l’àrea verda i els diferents aparcaments en superfície que depenen de gestores amb capital municipal.

Poliesportiu i biblioteca

Tanmateix, de la tarja ciutadana se’n podran veure beneficiats els usuaris dels poliesportius municipals i de les piscines que ara només gaudeixen del carnet del centre on han escollit fer l’activitat esportiva.

Amb el nou carnet, podran accedir, pel mateix preu, a tots els centres. La seva consolidació definitiva encara trigaria dos anys més, cap el 2011. El propòsit és evitar que un mateix usuari hagi de portar diferents carnets i targes.

Xips i codis de barres

El sistema informàtic que aglutinarà el nou servei llegirà la informació del xip o codi de barres incorporats al carnet. No es descarta encara que es pogués incorporar algun servei de la Generalitat.

Altres aplicacions de la targeta integrada de resident permetria accedir al Tibidabo i gaudir de descomptes, però també agilitzar tràmits municipals, com els certificats digitals.

Unificar els operadors

Jordi Hereu es mostra eufòric quan parla del projecte però matisa «la dificultat que representa conjugar molts serveis i posar d’acord tants interlocutors» com l’Autoritat del Transport Metropolità. Tot i així, l’alcalde considera que "el fet de ser ciutadà de Barcelona ha de tenir algun avantatge".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento