Destapen un frau hipotecari que utilitzava els indigents

Els Mossos detenen 12 estafadors que compraven i revenien pisos i obtenien guanys d’un 400% en el preu dels habitatges. Usaven pobres de coartada.
Un agent dels Mossos mostra un document falsificat per la banda(CME).
Un agent dels Mossos mostra un document falsificat per la banda(CME).
Un agent dels Mossos mostra un document falsificat per la banda(CME).
Dotze persones han estat detingudes per haver estafat presumptament gairebé 5 milions d’euros a Caixa Girona.  Per mitjà d’indigents, que usaven com a testaferro, i a partir de documentació falsa, aquesta xarxa d’estafadors amb antecedents, en presumpta convivència amb el director d’una sucursal bancària, demanaven falsos crèdits hipotecaris per comprar pisos.Un primer fals comprador adquiria una finca al seu propietari legítim a preu de mercat,  sol·licitant una hipoteca a una sucursal de Caixa Girona de Malgrat de Mar.

Immediatament, el nou propietari revenia el pis  a  preu molt superior a un altre comprador pertanyent a la xarxa d’estafadors, el qual demanava una altra hipoteca a la mateixa oficina, que li concedien amb l’ajut del director de la sucursal, i amb la qual cancel·lava la del primer comprador.

Els segons compradors eren indigents insolvents captats per la banda i usats com a testaferros que, a canvi, rebien uns 1.000 euros.

La banda va cometre 18 operacions fraudulentes, amb les quals van arribar a guanyar fins a un 400% més.

L’estafa es va destapar  quan Caixa Girona va detectar la concessió irregular de préstecs hipotecaris i personals des de la sucursal de Malgrat de Mar.

Els Mossos van detenir el 16 de gener 12 persones, dues de les quals són a la presó preventiva i la resta en llibertat amb càrrecs. La policia buscava ahir dues persones més que tindrien una part dels diners. Bona part del botí no es podrà recuperar ja que va ser desviat a paradisos fiscals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento