Comunitat Valenciana

València aprovarà una declaració en defensa d'un model turístic de consens

  • Eixa serà la resposta del consistori a la irrupció d'Arran en un bus turístic de la ciutat aquest dilluns.
  • "Aquest tipus d'accions no tenen cabuda a València, una ciutat hospitalària, diversa i plural", expliquen.
Ayuntamiento de València
Ayuntamiento de València
TWITTER AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo
Ayuntamiento de València

L'Ajuntament de València aprovarà en el pròxim ple una declaració institucional en defensa d'un model turístic "de consens" després de l'atac de l'organització juvenil Arran a un autobús. L'objectiu és posar en relleu que "aquest tipus d'accions no tenen cabuda a València, una ciutat hospitalària, diversa i plural que rebutja aquest tipus d'incidents", ha reivindicant la regidora de Turisme, Sandra Gómez.

La declaració donarà resposta a l'atac d'aquest passat dilluns, quan dos membres de l'organització juvenil Arran van irrompre en un bus turístic de València i van penjar una pancarta amb el missatge 'Parem la massificació turística als Països Catalans' quan el bus estava detingut en el passeig de L'Albereda i a les poques hores d'irrompre en un altre bus d'aquestes característiques a Barcelona.

Per a la també primera tinent d'alcalde, es tracta d'un incident promogut per un grup radical en el qual es va posar de manifest la 'turismefòbia' i es va assenyalar a les persones que venen a visitar-nos", informa el consistori en un comunicat.

Per tant, ha insistit que "aquest tipus d'accions no tenen cabuda a València" i en l'aposta del Govern local per construir "precisament un model turístic basat en el consens, en la complicitat no només dels agents i del sector professional, sinó de les associacions veïnals i sindicats".

Es votarà en el pròxim ple ordinari

La declaració institucional pretén així "deixar clar i posar de manifest que València és una ciutat hospitalària, diversa, plural que rebutja eixe classe d'incidents".

Es votarà en el pròxim ple ordinari del mes de juliol i l'Ajuntament vol sumar "no només a tots els partits polítics, sinó a la societat en el seu conjunt, en defensa d'eixe model turístic de consens que hem estat construint en els últims anys", ha subratllat la responsable de Turisme València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento