Comunitat Valenciana

UGT-PV demana un augment progressiu del salari de treballadors de contractes que arribe a 1.000 euros mensuals en 2020

  • UGT-PV insta les administracions locals valencianes al fet que introduïsquen una clàusula en els nous plecs de contractació on s'establisca un augment progressiu del salari mínim per als treballadors de contractes, fins a aconseguir els 1.000 euros mensuals en 2020.

La Federació d'Empleats dels Serveis Públics (FeSP) explica en un comunicat que la seua petició va d'acord del IV Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva, firmat recentment d'àmbit nacional per a 2018, 2019 i 2020 per la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), la Confederació Espanyola de la Petita i i Mitjana Empresa (Cepyme) i els sindicats CCOO i UGT.

En concret, la central destaca que el quart punt d'aquest acord emplaça les administracions públiques al fet que tinguen en consideració els criteris d'incrementar de manera progressiva un salari mínim de conveni de 14.000 euros anuals, en els processos de contractació derivats de la Llei 9/2017 de contractes del sector públic.

El sindicat ja va abordar aquesta proposta amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) en el marc del segon acord salarial a nivell nacional. Ara demana una reunió amb l'organisme per a instar les administracions locals al fet que introduïsquen la clàusula que establisca l'increment progressiu dels salaris.

Des d'UGT-PV recorden sobre este tema l'aprovació de la Llei de Responsabilitat Social a la Comunitat, que incorpora clàusules de responsabilitat social en la contractació pública que "han de ser incloses en les ofertes realitzades a les administracions per les persones o entitats licitadores, contractistes o subcontractistes, filials o interposades".

Aquesta normativa pretén impulsar la contractació pública responsable, per la qual cosa estableix que en els procediments de licitació i adjudicació es tindran en compte aspectes socials, ètics i ambientals. Per a aconseguir-ho, aposta per la introducció de clàusules de responsabilitat social en els nous plecs de contractació, en la línia de la petició de la federació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento