Comunitat Valenciana

Oltra advoca per una única fórmula de col·laboració amb empreses de residències per a garantir igual tracte als majors

  • La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha apostat per treballar amb el sector empresarial de l'àmbit residencial amb l'objectiu de "beneficiar les persones majors" i "garantir-los una igualtat de tracte", independentment del centre en el qual visquen, a més d'avançar així cap a una única fórmula de col·laboració.
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
GVA
Mónica Oltra en imatge d'arxiu

Així ho ha anunciat la vicepresidenta, al costat del president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, en la inauguració de la jornada 'Acord marc: Cap a un sistema d'estabilitat per al sector empresarial en l'àmbit residencial', en la qual a més de representants de l'administració, també participen responsables d'associacions empresarials del sector residencial de persones majors, com Aerte, Amade i CEAPs.

Aquesta jornada pretén avançar cap a la constitució d'"un acord marc" que permeta reduir a una única el nombre de fórmules en les quals la Conselleria es relaciona amb el sector empresarial en aquest àmbit, la qual cosa a més d'homogeneïtzar els processos de contractació facilitaria que "totes les persones usuàries tinguen igualtat de condicions amb independència de la residència en la qual visquen", ha explicat Oltra.

Actualment, hi ha més de 5.000 places que compten amb condicions d'atenció a l'usuari diferents, segons la fórmula de relació contractual que existeix entre l'administració i el sector empresarial. Segons ha informat Oltra, l'acord marc igualaria els requisits per a contractar amb la Conselleria i per tant els drets dels usuaris serien els mateixos en tots els centres subvencionats amb fons públics.

Oltra ha explicat que aquesta fórmula ja s'utilitza en altres autonomies com Madrid, Aragó o Castella i Lleó, on ha aportat "estabilitat i fortalesa" al sistema d'atenció a les persones majors que, en el cas de la Comunitat Valenciana "va patir amb l'antic govern una preocupant falta de control i una greu inestabilitat econòmica que durant anys ha repercutit negativament en empreses i professionals".

"ORDRE EN EL SECTOR"

"Des de juliol de 2015 hem treballat sense descans per a posar ordre en el sector de les residències de persones majors amb un concurs obert", ha remarcat la vicepresidenta, qui ha afirmat que ha sigut "un procés molt llarg, però completament transparent i garantista, amb clàusules antimonopoli per a evitar la repetició de situacions anteriors que perjudicaven la majoria d'empreses".

Oltra ha apuntat que l'objectiu, ara, és "arredonir" l'aconseguit i progressar encara més "amb l'establiment d'unes bases sòlides que marquen la relació futura entre empreses i administració", per la qual cosa considera necessària una jornada com aquest per a "començar a estudiar un nou model més just, més dinàmic i socialment avançat, basat en un acord marc construït conjuntament entre administració i empreses del sector".

A més, la vicepresidenta apunta a la necessitat d'un nou sistema de col·laboració "lleial, estret i cordial" que permeta avançar cap a "un model d'atenció centrat en les persones", sobre la base de la col·laboració entre administració i empreses, sempre en el marc de "la concurrència competitiva, amb publicitat i sota els criteris d'igualtat d'oportunitats".

JORNADA SOBRE ACORD MARC

La jornada, inaugurada per la vicepresidenta, el president de la CEV i la directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez, i clausurada per la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, inclou diverses taules de treball.

La primera, moderada per Mercé Martínez, amb el títol 'Anàlisi dels diferents models d'acord marc en altres comunitats autònomes' inclou la participació de representants de les conselleries d'assumptes socials dels governs autonòmics de Madrid, Castella i Lleó i Aragó.

L'altra taula redona, moderada pel delegat del Consell per al Model Social Valencià, Xavier Uceda, porta per títol 'Perspectiva empresarial i necessitats del model d'acord marc', i en ella intervenen representants de l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Depenents de la Comunitat Valenciana, de l'Associació Madrilenya d'Atenció a la Dependència i del Cercle Empresarial d'Atenció a les Persones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento