Comunitat Valenciana

Fevapa llança una nova campanya de sensibilització per a "fer pinya" amb les persones que pateixen alzheimer

  • La Federació Valenciana d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (Fevapa) ha llançat la campanya de sensibilització 'Fent Pinya per l'Alzheimer', que es durà a terme des d'aquest dimarts i fins al pròxim 21 de setembre, Dia Mundial de la Malaltia, amb l'objectiu de cobrir tot el territori valencià en una mostra de "solidaritat i compromís" amb aquesta patologia que cada vegada afecta més persones, tant pacients com familiars.
?Fent Pinya Per L?Alzheimer?
?Fent Pinya Per L?Alzheimer?
FEVAFA
?Fent Pinya Per L?Alzheimer?

Segons ha informat Fevapa en un comunicat, la campanya es desenvoluparà a través de les xarxes socials, i es basa a mostrar imatges dels participants en grup, units pels muscles o les mans, formant un cercle a manera de 'fent pinya'.

En aquesta ocasió, el lema és en valencià, coincidint amb el del pròxim congrés autonòmic sobre l'alzheimer, 'Fent pinya creixem junts', que tindrà lloc el 6 d'octubre a Algemesí (València). La idea està inspirada en les Muixerangues, típiques d'aquesta localitat, les bases de la qual es coneixen amb el nom de 'pinya'.

Fevapa denuncia que, malgrat que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat la demència com una prioritat de salut pública, "ni a Espanya ni a la Comunitat Valenciana existeix en l'actualitat una política d'alzheimer que previnga la situació en un futur" quan, a més, la xifra de persones diagnosticades amb demències "es duplicarà a mitjà termini".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento