Comunitat Valenciana

Medi ambient obri la porta a l'actualització de les funcions dels agents mediambientals

  • La Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha obert la porta a l'actualització de les funcions dels agents mediambientals, per la qual cosa s'ha demanat formalment des de la pròpia administració la constitució de la mesa tècnica de la funció pública, que es reunirà aquest mateix dimarts.
Concentració d'agents mediambientals en imatge d'arxiu
Concentració d'agents mediambientals en imatge d'arxiu
CCOO PV
Concentració d'agents mediambientals en imatge d'arxiu

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, en la conversa mantinguda pel sotssecretari de la Conselleria amb els agents que es manifestaven el dijous en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, se'ls va fer saber que Agricultura i Medi ambient "no té problemes amb l'actual descripció de funcions dels agents mediambientals ni amb les funcions que ells proposen i, per tant, no es plantegen inconvenients per al reconeixement de les funcions d'aquest col·lectiu".

L'objectiu és arribar a un "consens" sobre este tema, "una vegada abordats els condicionaments tècnics en la mesa de la Funció Pública". Segons la Generalitat, la consellera Elena Cebrián va recordar en seu parlamentària que, "en tot moment i a través de diferents reunions", s'ha mantingut un "diàleg obert amb tal de conéixer aquells aspectes que generen malestar en els agents, donar-los solució i millorar les seues condicions professionals".

En aquest sentit, la Conselleria de Medi ambient i Agricultura ha plantejat un "full de ruta" per a "ampliar els recursos i els mitjans d'aquest col·lectiu". D'una banda, es vol aprovar l'ordre d'uniformitat "en aquesta mateixa legislatura".

A més, també s'ha gestionat la renovació del vestuari i dels vehicles. Es pretén, així mateix, adaptar els uniformes per a períodes d'estiu i hivern. Segons la Generalitat, entre 2010 i 2015, l'anterior govern "tan sol va renovar huit cotxes".

En tan sols tres anys, l'actual Consell ha igualat eixa xifra i està disposada l'entrega de nous cotxes "aquest mateix any" i una "major quantitat" en el pròxim exercici, dins de la disposició pressupostària. Hi haurà, a més, una dotació superior per a la reconversió de vehicles.

Els agents mediambientals s'encarreguen de la conservació, estudi, gestió i protecció del medi ambient. La Conselleria reconeix la importància de la seua tasca en la cura del medi natural de la Comunitat Valenciana i, per açò, "treballa per a dotar dels instruments necessaris, tant humans com materials, a les unitats mediambientals".

"És així com, a pesar de les restriccions que limiten les possibilitats d'augmentar la plantilla imposades pel Ministeri d'Hisenda, la Conselleria ha aconseguit incorporar 13 nous agents mediambientals durant 2018 i s'espera que per a després d'estiu entren altres 12 agents més", ha afegit.

REVERTIR SITUACIÓ "D'ABANDÓ"

Totes les actuacions empreses per la Conselleria, inclosa una instrucció relativa a l'organització i funcionament d'aquest col·lectiu, la creació d'un lloc ad hoc, el de coordinació i el reforç de la formació amb 24 cursos aprovats per l'IVAP i per l'Ivaspe "tenen com a objectiu revertir la situació d'abandó que s'arrossegava de legislatures passades i donar a conéixer la important tasca que exerceixen els agents mediambientals i millorar les seues condicions laborals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento