Comunitat Valenciana

El govern de la Diputació acorda un "tancament ordenat" de Divalterra i recolzarà Gaspar com a nou president

  • L'equip de govern de la Diputació de València, presidit en funcions per Maria Josep Amigó (Compromís) després de la dimissió del socialista Jorge Rodríguez, investigat en l'operació Alqueria, ha acordat dur a terme un "tancament ordenat" de l'empresa pública Divalterra. Així mateix, ha manifestat la seua decisió de recolzar el candidat socialista i diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, com a nou president de la institució provincial.
La Policia Nacional escorcolla l'empresa Divalterra a València
La Policia Nacional escorcolla l'empresa Divalterra a València
Europa Press
La Policia Nacional escorcolla l'empresa Divalterra a València

Aquestes mesures s'han plantejat hui en la reunió mantinguda per l'equip de govern conformat per PSPV, Compromís, EUPV i València en Comú, per a abordar qüestions referides a la renúncia de Rodríguez al càrrec després de la seua detenció i posada en llibertat amb càrrecs en l'operació Alqueria, que investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu en eixa empresa pública.

Així ho ha indicat en acabar la trobada Maria Josep Amigó, qui ha destacat que el tancament de Divalterra, per al qual no ha concretat data, s'abordarà "amb totes les garanties jurídiques i els informes necessaris".

La presidenta en funcions ha comentat que la idea és anar buidant de competències aquesta entitat en favor de la corporació provincial i d'altres administracions com a la Generalitat. Igualment, ha enviat un missatge de tranquil·litat als treballadors i treballadors perquè els seus drets "mai seran vulnerats".

Amigó ha afegit que en el consell d'administració que està previst celebrar en Divalterra en breu, es produirà "el cessament dels cogerentes i el secretari" d'aquest òrgan, -Agustina Brines (ja cessada per Compromís), Xavier Simó i Jorge Cuerda, respectivament-, igualment detinguts en l'operació Alqueria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento