Comunitat Valenciana

La Diputació de València fixarà dilluns la data del ple per la dimissió de Rodríguez i el Consell de Divalterra

  • L'equip de govern de la Diputació de València determinarà dilluns que ve, en la reunió que celebrarà, la data del ple en el qual es ratificarà la renúncia com a president d'aquesta institució de Jorge Rodríguez, segons han indicat a Europa Press fonts corporació provincial. A més, la institució celebrarà dimarts que ve, a les 10.00 hores, junta de portaveus.
Diputació de València
Diputació de València
Europa Press - Archivo
Diputació de València

Rodríguez va anunciar aquesta setmana la seua decisió de deixar l'entitat després d'haver sigut detingut i posat en llibertat amb càrrecs en l''Operació Alqueria', que investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu de l'empresa pública Divalterra.

L'executiu de la corporació provincial fixarà també dilluns la data en la qual se celebrarà el Consell d'Administració de Divalterra, la primera reunió d'aquest tipus que aquesta empresa pública durà a terme després de la dimissió de Rodríguez i la detenció, també en el marc de l''Operació Alqueria', dels cogerentes d'aquesta entitat, Xavier Simó (PSPV) i Agustina Brines (Compromís).

La reunió de l'equip de govern de la Diputació de València, presidit ara en funcions per la seua vicepresidenta, Mª Josep Amigó, tindrà lloc a les 10.00 hores, segons les mateixes fonts. Igualment, han avançat que encara que es ratificarà en la trobada d'aquest dilluns, es pensa en la possibilitat que el Consell d'Administració de Divalterra es duga a terme dijous que ve.

El Consell d'Administració adoptarà decisions referides al funcionament diari de Divalterra i a assumptes que s'han de tramitar. A més, ratificarà el cessament d'Agustina Brines com a cogerent de Divalterra després que la direcció de la coalició Compromís l'haja decidit aquest divendres.

Brines, que va ser nomenada cogerent de Divalterra a proposta de Compromís en 2015, va decidir la passada setmana apartar-se de la direcció d'aquesta empresa pública i de les seues responsabilitats orgàniques en el Bloc Nacionalista Valencià -formació integrada en Compromís- després de la seua detenció en el marc de l''Operació Alqueria'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento