Comunitat Valenciana

Oliver (Podem) aposta per la desaparició de Divalterra i la dissolució de la Diputació en favor d'ajuntaments

  • La portaveu de València en Comú en l'Ajuntament de València i membre de Podem en aquesta ciutat, María Oliver, ha apostat aquest divendres per la dissolució de l'empresa pública Divalterra, dependent de la Diputació de València. Així mateix, s'ha mostrat partidària que la corporació provincial vaja cedint competències i "dissolent-se en favor de les estructures municipals".
La portaveu de València en Comú i membre de Podem, María Oliver.
La portaveu de València en Comú i membre de Podem, María Oliver.
VALÈNCIA EN COMÚ - Archivo
La portaveu de València en Comú i membre de Podem, María Oliver.

Oliver ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa que ha oferit al costat del secretari general de Podem a València, Jaime Paulino, per a presentar el nou Consell Ciutadà Municipal de la formació en la capital valenciana.

La també segona tinent d'alcalde en aquesta ciutat s'ha pronunciat d'aquesta manera preguntada pel futur de Divalterra després de l''operació Alqueria', que investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu de l'empresa pública i en la qual va ser detingut el president de la Diputació, Jorge Rodríguez.

"Advoquem per la dissolució de Divalterra", ha assenyalat María Oliver, que ha considerat també que "la Diputació ha d'anar dissolent-se en favor de les estructures municipals". Ha destacat que les corporacions locals ofereixen "recursos que han d'arribar als ajuntaments" i ha defès que aquest puguen ser "directament gestionats" pels consistoris.

"BUIDATGE PROGRESSIU"

València en Comú va avançar aquest dijous, en un comunicat, que en les negociacions per a conformar el nou equip de govern de la Diputació de València després de la dimissió de Rodríguez a partir de la seua detenció, demanarà el tancament de Divalterra i el "buidatge progressiu" de les competències de la institució provincial.

La formació ha indicat que per a açò exigirà un pla encaminat a buidar de competències les diputacions en favor de la Generalitat i, "quan siga possible", de les mancomunitats i els ajuntaments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento