Comunitat Valenciana

Detingudes 36 persones en 11 punts de venda d'heroïna, cocaïna, èxtasi, haixix i marihuana a la província de València

  • La Policia Nacional ha detingut 36 persones després de desmantellar un total d'11 punts de venda de droga al detall en diversos punts de la província de València, la majoria en la capital. Els arrestats sumaven entre ells més de 200 antecedents i traficaven amb heroïna, cocaïna, èxtasi, haixix i marihuana, informa la Prefectura Superior en un comunicat.
Agent i cotxe de policia a València
Agent i cotxe de policia a València
JEFATURA SUPERIOR CV - Archivo
Agent i cotxe de policia a València

En l'operació 'Black Point', els agents han practicat 21 escorcolls en les localitats valencianes de València, Torrent, Xiva, Aldaia i Vilamarxant, després del que s'han confiscat de 126 grams d'heroïna, 357 de cocaïna, 1.576 d'haixix i un centenar de pastilles d'èxtasis.

La investigació va arrancar a mitjan passat mes d'abril, en tindre coneixement la Policia que en domicilis de la zona de la Malva-rosa i la Ciutat Fallera de València i en el municipi de Torrent es podien vendre estupefaents. Els efectius van establir diversos dispositius de vigilància per a la seua detecció.

El dispositiu, elaborat per a "atacar" els punts negres de tràfic de drogues, s'ha dut a terme en tres intervencions. A València capital es van practicar 13 escorcolls amb la intervenció de 1.800 grams de marihuana, cocaïna, haixix, heroïna, èxtasi i cristall.

En un dels domicilis de la ciutat, els policies van trobar una plantació amb 125 esqueixos de marihuana que tenia l'enganxe fraudulent d'electricitat. També van intervenir allí un total de 94.980 euros en efectiu, set telèfons mòbils i objectes per a la manipulació de les substàncies.

Aquesta vivenda, situada en la Ciutat Fallera de València, suposadament era utilitzada per a la venda d'estupefaents per persones pertanyents a un altre clan familiar. Els agents van arrestar huit persones en aquest barri, després de tres escorcolls on es van confiscar de 333 grams de marihuana, 25,3 grams d'haixix, 1.151 euros, set mòbils i tres bàscules, a més de la plantació que defraudava la llum.

I en el Marítim, una vegada establit el dispositiu policial, els presumptes traficants van ser sorpresos mentre llançaven la droga per les finestres de la part posterior dels domicilis o intentant escapar. En aquesta zona de la capital del Túria es van desmantellar nou punts de venda de cocaïna i heroïna, amb un total de 19 persones i la intervenció de 126 grams d'heroïna, 64 de cocaïna, 5.467 euros i quatre bàscules.

FUNCIONAVEN COM UN ESTABLIMENT

A Torrent, els sospitosos venien substàncies en un local com si d'un establiment obert al públic, ja que començaven l'activitat a partir de les dotze del migdia. Comptaven amb una caixa forta en un xiquet quart a manera de magatzem, on guardaven 94 grams de cocaïna.

Dos persones van ser arrestades en aquesta localitat per presumptament fer-se càrrec de les vendes i altres dos com a presumptes responsables de l'organització. Posteriorment, altres set van ser detingudes per subministrar al local o guardar les substàncies.

Com a conseqüència de les investigacions, la Policia va practicar huit escorcolls més a Torrent, Xiva, Aldaia, Vilamarxant i València, en els quals es van confiscar d'un total de 88.362 euros, 231 grams de cocaïna, mes de 1.500 d'haixix, 61 grams d'èxtasis, 892 de marihuana, sis de cristall, bàscules i altres efectes de manipulació de la droga.

Tots els escorcolls es van realitzar de manera coordinada i simultània davant les característiques de les vivendes. La majoria dels integrants van ser detinguts in fraganti en l'interior de les cases, amb el que alguns d'ells van aconseguir desfer-se de les substàncies.

CAPTAVEN COMPRADORS EN EL CARRER

Després de les perquisicions, els investigadors van observar que en un dels punts, durant tot el dia i fins a altes hores de la matinada, hi havia venedors en diversos pisos que actuaven com a comerciants en el carrer. Eixien a buscar els compradors que passaven pel carrer i els acompanyaven fins a la seua casa.

Es tracta d'una organització estructurada, en la qual cada membre tenia una funció determinada. Els situats en les entrades dels carrers per a detectar la presència policial i dos clans familiars, no solament venien des dels pisos, sinó que proveïen a la resta d'integrants.

AMAGAVEN LA BALANÇA EN LA BÚSTIA

Un dels mètodes de l'organització consistia a guardar la balança en la bústia, on el futur comprador l'agafava i pujava a casa. Després la depositava de nou quan ja havia adquirit la substància.

'Black Point' ha culminat amb un total de 36 detinguts per tràfic de drogues: 25 a València capital i els altres 11 en la resta de localitats. A dos també se'ls imputa un delicte de defraudació de fluid elèctric.

En total, els sospitosos sumaven més de 200 antecedents policials. Un d'ells portava quatre anys sense eixir ja que tenia un orde d'ingrés a la presó, mentre altres quatre acumulaven cerques i ingrés a la presó. De fet, una persona portava quatre anys i nou mesos sense eixir, esperant els cinc anys perquè prescriguera l'orde.

En els dispositius han participat efectius de la brigada provincial de la Policia Judicial, les comissaries del Marítim i Tránsits, les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) els Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES), guies canins i agents de la Policia Local de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento