Comunitat Valenciana

Amigó (Compromís) defèn la legalitat dels contractes de Divalterra investigats en l'operació Alqueria

  • La presidenta en funcions de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, de Compromís, ha defès que els contractes d'alta direcció de l'empresa pública Divalterra que van originar l'operació Alqueria van ser "absolutament legals", encara que ha agregat que "qui ha de pronunciar-se és la Justícia".
Amigó arriba a la Ciutat de la Justícia de València
Amigó arriba a la Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Amigó arriba a la Ciutat de la Justícia de València

Així s'ha expressat l'actual presidenta en funcions de la corporació provincial a la seua entrada a la Ciutat de la Justícia de València, on ha acudit a declarar com a testimoni davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de València, encarregat de les investigacions relacionades amb l'anomenada 'operació Alqueria', que va portar a la detenció, posada en llibertat i dimissió del fins llavors president de la Diputació, el socialista Jorge Rodríguez.

El jutge ha citat a declarar aquest divendres en qualitat de testimonis a membres dels grups polítics de PSPV, Compromís, PP i Ciutadans en el consell d'administració de l'empresa de la Diputació de València Divalterra.

Es tracta, a més d'Amigó, del portaveu del PSPV, Pablo Seguí; de Rafael Soler (PP) i de Jorge Ochando, de Ciutadans. Aquest últim va ser qui va presentar una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció de València contra el president de la corporació provincial per presumptes irregularitats en els contractes d'alta direcció.

L'operació Alqueria, en la qual va ser detingut Jorge Rodríguez, dos assessors i tres alts càrrecs de Divalterra, investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra -l'antiga Imelsa- en 2015. La causa està oberta per prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

En la seua declaració davant els mitjans a la seua arribada als jutjats valencians a les 9.45 hores, Amigó ha explicat que "evidentment" acudeix amb voluntat de "col·laborar amb la Justícia": "Hi ha secret de sumari i desconeixem de què va l'assumpte, però la nostra col·laboració és total i a veure si podem aclarir una mica els fets".

Preguntada per la legalitat dels contractes sota sospita, ha assenyalat que, en la seua opinió, van anar "absolutament legals", però ha afegit que "qui ha de pronunciar-se sobre la legalitat o les possibles irregularitats és la Justícia".

Davant la qüestió de si s'ha de produir la dimissió dels investigats en aquesta causa, la presidenta en funcions ha argumentat que "eixa és una qüestió en la qual els partits hauran de prendre les decisions que consideren", mentre que sobre si continuen percebent el seu sou, ha manifestat: "Desconec la seua situació. El president ha dimitit, però desconec qual és la situació laboral de la resta".

PLE PER A TRIAR NOU PRESIDENT

Inquirida sobre la data per a la celebració del ple de la Diputació que certifique la renúncia de Jorge Rodríguez i d'un altre més per a l'elecció del seu successor, Amigó ha dit desconéixer "exactament el dia", però ha explicat que l'equip de govern es reunirà, es convocarà junta de portaveus "i al llarg de la setmana que vé farem el ple per a prendre constància de la dimissió del president i després ja vindran els altres plens perquè entre el nou diputat o diputada i per a la nova elecció del president o presidenta", ha assenyalat.

Així mateix, sobre la possible dissolució de Divalterra, ha cridat a tindre "cautela" perquè, ha sostingut, "hi ha moltíssimes famílies darrere i evidentment cal estudiar la situació i preservar drets dels treballadors". "I no solament de Divalterra, també de la resta d'empreses semipúbliques de la Diputació", ha ressaltat.

"Igual cal fer una reflexió, però encara no tenim clara el full de ruta. El que ha passat en Divalterra no significa que durant aquests tres anys del nou equip de govern s'haja treballat malament. Hem de mantindre els servicis que estàvem prestant als pobles", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento